TREND 2016: Kvalitetno obrazovanje značajno za svaku državu

TREND 2016: Kvalitetno obrazovanje značajno za svaku državu

Tradicionalna konferencija “Trendovi razvoja TREND 2016“ svečano je otvorio dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu prof. dr Rade Doroslovački koji je mnogobrojnim eminentnim učesnicima skupa istakao da je osnovni stub svakog društva kvalitetno obrazovanje i da je veoma značajnu za svaku državu.

Ove godine na trodnevnom 22. TREND-u, konferenciji o visokom obrazovanju, učesnici će predstavljati radove i razgovarati na temu „Nove tehnologije u nastavi“.

Na uvodnom predavanju ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije govorila je Danijela Šćepanović koja je iznela rezultate radne grupe Ministarstva za digitalno i online učenje u Srbiji i naglasila da u našoj zemlji još uvek nisu definisani ključni indikatori za praćenje učenja na daljinu, ali je naglasila da naši nastavnici na međunarodnim takmičenjima iz oblasti digitalnog i online učenje osvajaju prestižne nagrade. Učesnici su dalje diskutovali, zašto i pored ovakvih rezultata procenat studija na daljinu je i dalje nizak, kao i šta treba učiniti kako bi se on povećao, kao i kvalitet učenja.

Na konferenciji tokom tri dana trajanja predstaviće se više od 60 radova učesnika koji dolaze sa Univerziteta iz Srbije i regiona. Skup je na otvaranju pozdravila i prorektorka za nauku i međunarodnu saradnju Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Snežana Smederevac, a prodekan za finansije i razvoj Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Vladimir Katić predstavio je retrospektivu konferencije TREND od samog početka 1994. do 2016. godine.

TREND 2016 traje od 16. do 19. februara u odmaralištu „Ratko Mitrović“ na Zlatiboru.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

zodijak obeležavanje novosadske racije saveti sahrane novi sad dnevni horoskop servisne informacije betanija astrologija servisne informacije novi sad isključenje vode bebe izmena trase autobusa korona virus elektrovojvodina gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novosadsko porodilište Spens isključenja struje Novosadska racija zdravlje raspored sahrana novi sad uhapšen diler horoskop jkp lisje bez vode raspored sahrana i ispraćaja vlada srbije klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija novorođenčad