TREND 2016: Kvalitetno obrazovanje značajno za svaku državu

TREND 2016: Kvalitetno obrazovanje značajno za svaku državu

Tradicionalna konferencija “Trendovi razvoja TREND 2016“ svečano je otvorio dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu prof. dr Rade Doroslovački koji je mnogobrojnim eminentnim učesnicima skupa istakao da je osnovni stub svakog društva kvalitetno obrazovanje i da je veoma značajnu za svaku državu.

Ove godine na trodnevnom 22. TREND-u, konferenciji o visokom obrazovanju, učesnici će predstavljati radove i razgovarati na temu „Nove tehnologije u nastavi“.

Na uvodnom predavanju ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije govorila je Danijela Šćepanović koja je iznela rezultate radne grupe Ministarstva za digitalno i online učenje u Srbiji i naglasila da u našoj zemlji još uvek nisu definisani ključni indikatori za praćenje učenja na daljinu, ali je naglasila da naši nastavnici na međunarodnim takmičenjima iz oblasti digitalnog i online učenje osvajaju prestižne nagrade. Učesnici su dalje diskutovali, zašto i pored ovakvih rezultata procenat studija na daljinu je i dalje nizak, kao i šta treba učiniti kako bi se on povećao, kao i kvalitet učenja.

Na konferenciji tokom tri dana trajanja predstaviće se više od 60 radova učesnika koji dolaze sa Univerziteta iz Srbije i regiona. Skup je na otvaranju pozdravila i prorektorka za nauku i međunarodnu saradnju Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Snežana Smederevac, a prodekan za finansije i razvoj Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Vladimir Katić predstavio je retrospektivu konferencije TREND od samog početka 1994. do 2016. godine.

TREND 2016 traje od 16. do 19. februara u odmaralištu „Ratko Mitrović“ na Zlatiboru.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan