TRG SLOBODE: Danas počinje šesti "Youth Fair"

TRG SLOBODE: Danas počinje šesti "Youth Fair"

Danas i sutra će na Trgu slobode i u Katoličkoj porti biti održan šesti regionalni Sajam omladinskog turizma – "Youth Fair 2017".

Kako se poručuje u saopštenju organizatora, "Youth Fair" će i ove godine, kao oprobanu formulu za dobar provod, imati svoj sajamski i muzički deo “Get EXITed”. Svečano otvaranje šestog regionalnog sajma počinje nastupom Kamernog orkestra simbolično u 20.21 sat, u čast Novog Sada kao Evropske prestonice kulture 2021. godine.

Posetiocima će se u oba dana sajma, predstaviti preko 60 izlagača iz sedam zemalja. Pored upoznavanja sa turističkom ponudom za mlade na teritoriji Balkana, svi koji dođu na sajam moći će da se informišu o tome kako mogu postati učesnici zanimljivih projekata koji promovišu najatraktivnije destinacije. "Youth fair" će na jednom mestu okupiti sva najatraktivnija mesta u regionu, najrazličitije festivale i manifestacije. Posetioci će besplatno moći da uživaju u raznovrsnim sadržajima Sajma i to od 18 do 22 sata, oba dana festivala. Posetioci moći da osete adrenalin ako se oprobaju u nekom od predstavljenih sportova, zaplešu ili se upuste u avanture novinarskog posla u medijskom kutku, uz mogućnost informisanja koji bi fakultet mogli da studiraju.

U muzičkom programu "Get EXITed" prvog dana učestvuju i Dragoljub Đuričić & The Balkan Avalanche, Neozbiljni pesimisti, da bi prvi dan bio krunisan nastupom "svetskog megacara" Ramba Amadeusa.

Muzički program se nastavlja i drugog dana "Youth Faira", 4. jula, kada će na Trgu slobode prvo zasvirati Fast as we go far, DJ Master Flow – Jazzysad i plesna škola Swing the Beat, Free Spirits, Deca loših muzičara, a nastup hrvatskog alternativnog rok sastava Let 3, najaviće performans umetnice Nataše Jovičić i Lutkarta.

Na pozornici Katoličke porte će danas od 19.30 biti odigrana predstava "Muškarčine", u režiji Minje Bogavac i Vojislava Arsića. Muzički program u ovom prostoru obezbediće Porta jazz resident band, a sve će to upotpuniti plesne škole uz njihove zavodljive ritmove i pokrete. Na istom mestu će biti i Art Eco Market, gde će mladi dizajneri predstaviti svoje rukotvorine svim poklonicima zanimljivih detalja, kao i bogat izbor specijaliteta od hrane.

Ovogodišnje konferencija "Omladinski turizam" biće održana u Kulturnom centru Novog Sada u utorak od 9.30 časova, a na njoj će iskustva razmenjivati predstavnici omladinskih organizacija i turističkih agencija iz zemlje i regiona.

Sve aktulenosti i novosti, kao i listu izlagača, ispratite na zvaničnom sajtu i Fejsbuk profilu "Youth Faira".

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan