TRG SLOBODE: Exitova povorka ljubavi i prijateljstva krenula za Umag

TRG SLOBODE: Exitova povorka ljubavi i prijateljstva krenula za Umag

Uoči festivala Sea Star, koji Exit tim ovog maja po prvi put pokreće u Umagu, u Hrvatskoj, danas je ispred Gradske kuće u Novom Sadu krenula velika biciklistička povorka prijateljstva i ljubavi. Vožnja je humanitarnog karaktera, a akciju je inicirala Exit fondacija u cilju promovisanja regionalne saradnje i dobrosusedskih odnosa.

Kako se navodi u saopštenju Exita, na svaki kilometar koji će biciklisti preći od Novog Sada do Umaga, sponzori će donirati određenu sumu novca u cilju nabavke radiološkog aparata za Dom Zdravlja u Umagu.

- Drago nam je što iz Novog Sada u Umag uz magičnu Exitovu festivalsku iskru koja će pokrenuti prvi Sea Star festival, prenosimo i poruku humanosti i regionalne saradnje. Ovo nije samo novi deo Exitove avanture, nego i proširenje našeg društvenog delovanja, iz kog je sam festival nastao – istakao je Jovan Simić, koordinator humanitarnih aktivnosti Exit fondacije.

Biciklisti iz kluba "Invictabike" iz Novog Sada u Umag će stići na dan otvaranja festivala Sea Star, 25. maja. Njima će se na ovoj ruti pridružiti i njihove hrvatske kolege, dok će povorku podržati i drugi sportisti iznenađenja. Sa početne tačke ovog puta biciklisti su poneli i Exitovu zastavu na kojoj se nalazi znak mira u obliku srca, kao jedinstveni simbol ove akcije. Među rekvizitima je i vaterpolo lopta, koja će biti ključna za spektakularno otvaranje festivala. Neposredno pred polazak, podršku akciji u ime grada Novog Sada, pružio je zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević:

- Ideja za ovu akciju potekla je iz Exita, a o značaju tog festivala najrečitije govori činjenica da, iako je njegova matica u Novom Sadu, u regionu postoji veliki interes da se baš u okviru Exita organizuju i drugi muzički festivali – rekao je Kružević.

Na ruti dugoj 660km, biciklisti će iz Novog Sada preneti poruke ljubavi i prijateljstva i to kroz Bačku Palanku, Vukovar, Vinkovce, Slavonski Brod, Novu Gradišku, Novsku, Sisak, Veliku Goricu, Jastrebarsko, Karlovac, Vrbovsko, Delnice, Rijeku i Buzet, da bi svoju humanu misiju završili u Umagu. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan