TRG SLOBODE:  Otvorena izložba fotografija povodom ''Beogradskog festivala igre'' (FOTO)

TRG SLOBODE: Otvorena izložba fotografija povodom ''Beogradskog festivala igre'' (FOTO)

Gradonačelnik Miloš Vučević, direktorka "Beogradskog festivala igre" Aja Jung i predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja Đorđo Markeđani pogledali su izložbu fotografija koja je postavljena na Trgu slobode povodom 15. izdanja te manifestacije, javila je pres služba Grada Novog Sada.

 Reč je o izložbi fotografija predstava koje će biti izvedene u Novom Sadu tokom predstojećeg Festivala.

- Izložba je najava svega što će se dešavati u Novom Sadu u okviru saradnje sa Beogradskim festivalom igre. Zahvaljujući Aji Jung, a uz podršku Grada Novog Sada i Pokrajine Vojvodine u našem gradu gostovaće dva velika svetska baletska ansambla. Ansambl iz Sidneja gostuje 3. aprila, gosti iz Hong Кonga nastupaju 21. marta, a ako vreme dozvoli, deo njihovog programa biće izveden na Trgu slobode što će biti poseban poklon Novosađanima. Tako nešto može se videti samo u najvećim gradovima sveta kao što je Njujork – rekao je  Miloš Vučević.

 


- Zahvaljujemo se organizatorima ''Beogradskog festivala igre'' ali i baletskim ansamblima što su nam ustupili fotografije za izložbu na Trgu, jer to je dobar uvod u sve što nas očekuje u okviru Festivala. Ponosan sam što se Novi Sad nalazi na mapi ovako značajnih kulturnih događanja i što nam dolaze najveće svetske baletske grupe. Кultura je deo strateškog razvoja grada jer utiče na povećanje broja turista, odnosno na privredu –
 dodao je gradonačelnik i zahvalio se DDOR osiguranju na podršci koju pružaju društvenoj zajednici u kojoj posluju.

 


Aja Jung
je naglasila da je ovo dvanaesta godina da se najspektakularniji deo ''Beogradskog festivala igre'' održava i najavljuje u Novom Sadu.

- Za nas je ovo mali jubilej, a proslavićemo ga nastupima najveće azijske baletske kompanije ali i najvećeg australijskog ansambla koji nastupa u čuvenoj Sidnejskoj operi. Oni prvi put dolaze u ovaj deo sveta i najpre će se predstaviti novosadskoj publici, a dva dana kasnije i beogradskoj. Кarte su skoro već rasprodate, a poseban doživljaj biće predstava na otvorenom uz muziku Bitlsa, ako nas vreme posluži – kazala je Aja Jung.


Predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja Đorđo Markeđani istakao je da je ta kompanija partner Srbiji u oblasti privrede, ali i kulture, koja je kako je ocenio, jako važna za rast ekonomije i individue.

Petnaesti ''Beogradski festival igre'' biće održan u Beogradu i Novom Sadu od 15. marta do 4. aprila 2018. godine.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan