Trgovci u Novom Sadu: Non-stop radno vreme samo uz dozvolu

Trgovci u Novom Sadu: Non-stop radno vreme samo uz dozvolu

Gradska uprava za privredu poslaće tokom marta obaveštenja svim trgovcima da su obavezni da podnesu zahteve ukoliko žele da rade non-stop i navesti šta treba da dostave od papira, saznajemo u toj gradskoj službi.

Predsednik Udruženja trgovaca Novog Sada Mladen Šumić kaže da je s Gradom postignut dogovor da trgovci koji nisu imali prijave za remećenje javnog reda i mira dobiju dozvole da rade neprekidno 24 časa.

Posle usvajanja Gradske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih i trgovinskih objekata, čija primena počinje od 1. Maja, s Udruženjem trgovaca Novog Sada dogovoreno je da mali i veliki trgovci mogu raditi i posle ponoći, ali da u tom slučaju traba da podnesu zahteve Gradu za radno vreme od 24 časa.

– U odluci je navedeno da trgovine, bez obzira na to da li su u stambenim ili industrijskim zonama, mogu raditi do ponoći, ali je Udruženje trgovaca s gradskim ocima u toku javne rasprave postiglo sporazum da se radno vreme produži na non-stop, da trgovci ne bi gubili na prometu i bili prinuđeni na to da smanjuju broj radnika – kazao je Šumić. – Grad je to uzeo u obzir pa nam je rečeno da 30 dana pre nego što Odluka o radnom vremenu počne da se primenjuje trgovci moraju imati napismeno da mogu raditi 24 časa.

U Novom Sadu i prigadskim mestima ima oko tri i po hiljade radnji, ali Šumić ističe da nema mnogo prodavnica koje rade non-stop. Međutim, supermarketi i hipermarketi više trgovinskih lanaca rade neprekidno, ističe Šumić, pa je važno da ostanu otvoreni non-stop, ne samo zbog portošača koji su navikli da pazare noću već i što i velike trgovce pritiska isti problem kao i male – pad kupovne moći Novosađana.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Shin Sekai

  pre 1862 dana i 18 sati

  A zasto se uopste radi ovo? Da bi grad uzeo jos novaca od malih trgovaca? Apsolutno.

  Oceni komentar:
  0
  1