Trgovci u Novom Sadu: Non-stop radno vreme samo uz dozvolu

Trgovci u Novom Sadu: Non-stop radno vreme samo uz dozvolu

Gradska uprava za privredu poslaće tokom marta obaveštenja svim trgovcima da su obavezni da podnesu zahteve ukoliko žele da rade non-stop i navesti šta treba da dostave od papira, saznajemo u toj gradskoj službi.

Predsednik Udruženja trgovaca Novog Sada Mladen Šumić kaže da je s Gradom postignut dogovor da trgovci koji nisu imali prijave za remećenje javnog reda i mira dobiju dozvole da rade neprekidno 24 časa.

Posle usvajanja Gradske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih i trgovinskih objekata, čija primena počinje od 1. Maja, s Udruženjem trgovaca Novog Sada dogovoreno je da mali i veliki trgovci mogu raditi i posle ponoći, ali da u tom slučaju traba da podnesu zahteve Gradu za radno vreme od 24 časa.

– U odluci je navedeno da trgovine, bez obzira na to da li su u stambenim ili industrijskim zonama, mogu raditi do ponoći, ali je Udruženje trgovaca s gradskim ocima u toku javne rasprave postiglo sporazum da se radno vreme produži na non-stop, da trgovci ne bi gubili na prometu i bili prinuđeni na to da smanjuju broj radnika – kazao je Šumić. – Grad je to uzeo u obzir pa nam je rečeno da 30 dana pre nego što Odluka o radnom vremenu počne da se primenjuje trgovci moraju imati napismeno da mogu raditi 24 časa.

U Novom Sadu i prigadskim mestima ima oko tri i po hiljade radnji, ali Šumić ističe da nema mnogo prodavnica koje rade non-stop. Međutim, supermarketi i hipermarketi više trgovinskih lanaca rade neprekidno, ističe Šumić, pa je važno da ostanu otvoreni non-stop, ne samo zbog portošača koji su navikli da pazare noću već i što i velike trgovce pritiska isti problem kao i male – pad kupovne moći Novosađana.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Shin Sekai

  pre 1421 dan i 12 sati

  A zasto se uopste radi ovo? Da bi grad uzeo jos novaca od malih trgovaca? Apsolutno.

  Oceni komentar:
  0
  1
raspored sahrana novi sad Isključenje struje bez struje isključenje vode horoskop betanija raspored sahrana i ispraćaja JKP Vodovod i kanalizacija uhapšen diler jkp lisje elektrovojvodina dnevni horoskop gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević klinika za ginekologiju i akušerstvo obeležavanje novosadske racije vlada srbije astrologija izmena trase autobusa servisne informacije novi sad zdravlje Elektrodistribucija Novi Sad bez vode isključenja struje novorođenčad korona virus bebe novosadsko porodilište JGSP "Novi Sad" sahrane novi sad zodijak