Tri decenije kultnog serijala: Vraćaju se "Fazoni i fore"

Tri decenije kultnog serijala: Vraćaju se "Fazoni i fore"

“Fazoni i fore”, ponovo se vraćaju na televizijske ekrane, a u dvorcu “Fantast” kod Bečeja počelo je snimanje novih 15 epizoda kultnog serijala autora Ljubivoja Ršumovića.

Ove godine navršava se tri decenije od snimanja prve igrane serije, a ekipa koja se pod pokroviteljstvom Radio - televizije Vojvodine okupila u dvorcu Bogdana Dunđerskog uz dobro poznata stara imena, imaće i nova imena prepoznatljiva današnjim generacijama dece.

Snimanje će trajati do septembra, a emitovanje prve polusatne episode novog serijala počeće krajem decembra.

Autor serijala je Ljubivoje Ršumović, režija je poverena Vuku Ršumoviću, a muzićki urednik je Aleksandar Dujin. Ekipu još čine Raša Popov, Mirjana Karanović, Uroš Petrović i Milana Vranešević, a u serijalu će gledaoci imati prilike da vide i Borku Tomović, Gorana Jevtića, Viktora Savića, kao i brojne pevače, muzičare, sportiste i druge poznate ličnosti iz javnog života. Glavna uloga deteta u ovom  serijalu poverena je osmogodišnjoj Andrei Hrček.

– Iako nismo snimali neko vreme, sve vreme smo radili sa decom – rekao je Ljubivoje Ršumović, navodeći da će pored ustaljenih rubrika biti uvedene i nove koje će, kako se nada, zadovoljiti dečju radoznalost.

Raša Popov, poznati Raša pronalazač iz serijala naveo je da aktuelni reditelj, Vuk Ršumović, inače sin poznatog dečjeg pesnika, zaslužan upravo za njegovo pojavljivanje u serijalu, jer mu je kao desetogodišnjaku “zapao za oko” zbog načina na koji je radio emisije iz naučnog programa Televizije Beograd.

– Ljubi je trebao čarobnjak. Hteo je da angažuje Ljubu Tadića, ali on je bio suviše ozbiljan za tu ulogu. Onda je Vuk predložio mene. Već tada se videlo da će biti dobar reditelj, a prošle godine to je i potvrdio međunarodnom nagradom – kazao je 82-godišnji čika Raša kome je, kako kaže, udovoljeno zbog godina da ne mora da izgovara predugačke rečenice.

– Velika je obaveza i čast raditi serijal uz koji sam kao dete rastao – rekao je Vuk Ršumović.

Direktor serijala Dina Vranešević rekla je da je predviđeno da se prva emisija novog serijala prikaže na RTV-u krajem decembra.

– Ovo je porodična serija i želimo da upravo i emitovanje počne pred Novu godinu i Božić, kada je porodica na okupu – zaključila je Vranešević.

Oceni vest:
11
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Marija Srdić

  pre 1861 dan i 19 sati

  Odlična vest! Radujem se novim epizodama. Raša, Ršumovići... i deca. Šta ćeš više?

  Oceni komentar:
  0
  3
 • acca

  pre 1861 dan i 17 sati

  emisija je bila sjajna, a ponovno snimanje je dokaz da u tv vojvodini nema novih ideja. I pogledajte aktere sve rodbinska vez zaposlenih u tv

  Oceni komentar:
  3
  2