Tri godine inspektoru, uz četiri miliona nestalih iz kase

Tri godine inspektoru, uz četiri miliona nestalih iz kase

Bivši rukovodilac u novosadskoj policiji Jovan Maksić, zvani "Maksa" (57) optužen zbog nestanka 33.000 evra iz kase u njegovoj kancelariji, danas je osuđen na tri godine zatvora uz obavezu da nadoknadi oko 3.8 miliona dinara državi, koja je po odluci Osnovnog suda nadokanadila pomenuti iznos oštećenoj.

Prema navodima optužnog akta, okrivljeni koji je sada u penziji je kao šef Grupe za uviđajno - operativne poslove u novosadskoj Policijskoj upravi 13. Avgusta 2013. godine iz službene prostorije kao službeno lice, dan nakon što je prisustvovao uviđaju povodom teškog ubistva, uzeo za sebe pronađen novac.

Te devize, on je, kako se kaže u optužnom aktu, po uputu istražnog sudije, preuzeo radi deponovanja i čuvanja u Policijskoj upravi do odluke suda.

Nakon njihovog brojanja, fotografisanja i evidentiranja u zapisiniku o uviđaju, iskorišaćavnjem svog službenog položaja protivno Pravilniku o obavljanju Policijskih poslova, nije ih zaveo u Upisnik o privremeno oduzetim predmetima i nije ih deponovao u sef, pribavivši na taj način sebi korist na štetu zakonskog naslednika ubijenog Imrea Pala, navodi se u optužnici.

Time mu se stavlja na teret delo zloupotrebe položaja službenog lica.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan