Tri napada na medicinare u KCV u proteklih nedelju dana

Tri napada na medicinare u KCV u proteklih nedelju dana

Nakon nedavnog incidenta u Infektivnoj klinici u Beogradu gde je pacijentkinja udarila u glavu doktorku nasilje je nastavljeno u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu gde su se, kako saznaje "Blic", u samo nedelju dana desila tri napada na medicinsko osoblje.

Prvi incident dogodio se 7. oktobra u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine gde je pacijent M. N. zatražio pomoć zbog bola u predelu leve nadkolenice i potkolenice koji perzistira više godina unazad.

U KCV za "Blic" objašnjavaju da je tokom pregleda od strane dežurnog lekara N. B, pomenuti pacijent M. N. postao agresivan te da je uputio pretnje smrću lekaru i njegovoj porodici i da je nakon toga samovoljno napustio Urgentni centar.

Medicinski tehničar S. T. prošao je mnogo gore zato što ga je u petak 11. oktobra jedan pacijent udario pesnicom u lice.

– Prilikom sprovođenja medicinske mere kod pacijenta B. B. naš kolega S. T. zadobio je udarac pesnicom u predelu lica, usled čega je pao i udario glavom o pult. Nakon zadobijenih povreda lica i glave hitno je primljen u Urgentni centar KCV radi zbrinjavanja, nakon čega je hospitalizovan radi daljeg lečenja. Pozvano je obezbeđenje, obaveštena je policija i poštovane su sve procedure KCV - pričaju nadležni iz Kliničkog centra Vojvodine.

Treći incident u pomenutoj zdravstvenoj instituciji dogodio se u ponedeljak 14. oktobra na Klinici za psihijatriju gde je pacijent S. N. Odeljenja za bolesti zavisnosti, usled imperativnih halucinacija, više puta udario medicinsku sestru M. V. po telu i licu stalkom za infuziju, koja je hitno primljena u Urgentni centar radi zbrinjavanja povreda i daljeg lečenja. Incident je prijavljen nadležnim organima, a medicinska sestra je morala da ode na bolovanje.

– Klinički centar Vojvodine će i ovom prilikom, kao što je to i do sada činio, preduzeti sve zakonom predviđene mere, kako se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali. Zdravstveni radnici svakodnevno obavljaju najhumaniji i najodgovorniji posao i nezamislivo je, i u potpunosti nedopustivo, da se osećaju ugroženi na svom radnom mestu. Najoštrije osuđujemo svaki vid nasilja, a naročito onaj koji proističe iz procesa zbrinjavanja pacijenata i pružanja usluge lečenja. Jer, najveća vrednost Kliničkog centra Vojvodine jesu ljudi - i oni koji su kod nas zaposleni i oni koji nam se obraćaju za pomoć - rekla je za "Blic" prof. dr Edita Stokić v.d. direktora KCV.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Republički hidrometeorološki zavod vremenska prognoza novi sad jkp novosadska toplana Isključenje struje Dom zdravlja Novi Sad Dom zdravlja horoskopski znaci jkp lisje horoskop raspored sahrana novi sad RHMZ klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana i ispraćaja bez struje betanija servisne informacije novi sad bebe novosađani astrologija sahrane novi sad JKP Vodovod i kanalizacija bez vode MUP policija mup novi sad isključenja struje novosadsko porodilište novorođenčad isključenje vode dnevni horoskop