Tri novosadske škole u programu jednosmenske nastave od septembra

Tri novosadske škole u programu jednosmenske nastave od septembra

Jednosmenskom nastavom, koja će od septembra prema pilot-projektu Ministarstva prosvete zaživeti u nešto više od 200 škola u Srbiji, biće obuhvaćene i 43 školske ustanove u Vojvodini od kojih su tri u Novom Sadu.

Prema podacima koje je "Novostima" saopštio resorni Pokrajinski sekretarijat, ukupno tri školske uprave predložile su ukupno 51 školu za jednosmensku nastavu. Od tog broja biće odabrane 43.

– Školska uprava Novi Sad predložila je tri škole: "Jovan Popović", OŠ "Vuk Karadžić" i OŠ "Veljko Vlahović" u naselju Šangaj – kažu u Sekretarijatu, uz napomenu da će uoči predstojeće školske godine raspolagati potpunim i zvaničnim podacima.

Projekat predviđa da se kroz rad u jednoj smeni učenicima posle nastave ponude dobro osmišljene raznovrsne aktivnosti, ukupno njih 50, u raznim dopunskim ili dodatnim aktivnostima, sportskim sekcijama...

Kriterijumi za izbor škola koje će učestvovati u ovom pilot-projektu bili su da se jednosmenski rad može izvoditi u matičnoj ili u izdvojenoj školskoj zgradi, motivisanost kolektiva i spremnost direktora za ovakav rad, mogućnost obezbeđivanje obroka za učenike...

Ostatak vesti možete pročitati OVDE

Oceni vest:
7
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan