Tri raspusta za vojvođanske đake u narednoj školskoj godini

Tri raspusta za vojvođanske đake u narednoj školskoj godini

Nova školska godina za osnovce i srednjoškolce u Srbije počinje u ponedeljak, 3. septembra, a zbog razlike u školskim kalendarima đaci u Vojvodini neće imati kratak jesenji raspust, ali će, za razliku od učenika u ostatku Srbije, zimski raspust koristiti iz jednog dela.

Kako prenosi "Danas", u školama na teritoriji Republike koje rade po školskom kalendaru Ministarstva prosvete, prvo polugodište se završava 31. januara. Drugo polugodište počinje 18. februara i završava se 31. maja za učenike osmog razreda, a 14. juna za đake od prvog do sedmog razreda osnovne škole. Maturanti gimnazija sa školom završavaju 24. maja, đaci završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola 31. maja, a svi ostali srednjoškolci 21. juna.

Za đake u Vojvodini zimski raspust počinje u ponedeljak, 24. decembra, a završava se u ponedeljak, 14. januara 2019. prolećni raspust traje od petka, 19. aprila do četvrtka, 2. maja. Datumi završetka školske godine poklapaju se sa kalendarom Ministarstva prosvete. Inače, kalendar obrazovno-vaspitnog rada za vojvođanske škole donosi Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, podseća "Danas".

OSTALI SLOBODNI DANI: Učenici i zaposleni u školi imaju pravo da ne pohađaju nastavu, odnosno da ne rade u dane sledećih verskih praznika, i to: pravoslavci – na prvi dan krsne slave; pripadnici islamske zajednice – na prvi dan Kurbanskog i Ramazanskog bajrama; pripadnici jevrejske zajednice – na prvi dan Jom Kipura. Za pripadnike verskih zajednica koje obeležavaju verske praznike po Gregorijanskom, odnosno Julijanskom kalendaru neradni je prvi dan Božića, kao i uskršnji praznici, počev od Velikog petka, zaključno sa drugim danom Uskrsa. Sveti Sava se u školama praznuju radno, ali bez održavanja nastave.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

elektrovojvodina gradsko groblje jkp novosadska toplana institut batut havarija na vodovodu radosne vesti novorođenčad servisne informacije jkp lisje horoskopski znaci raspored sahrana novi sad bez vode servisne informacije novi sad bebe isključenja struje porodilište sahrane kaleidoskop kulture raspored sahrana i ispraćaja betanija gradonačelnik Miloš Vučević almaško groblje groblje u kaću telep bez struje novosadsko porodilište Novosadska toplana horoskop Miloš Vučević dunav