TRIBINA: Da li su mesne zajednice političke organizacije građana?

TRIBINA: Da li su mesne zajednice političke organizacije građana?

Grupa za konceptualnu politiku (GKP) organizuje javnu diskusiju "Da li su mesne zajednice političke organizacije građana"?

Tribina je zakazana za petak, 8. oktobar, u 18 sati, a održaće se u prostorijama GKP-a, u Ulici Pariskih komuna 42. GKP poziva građane da dođu da razgovaraju. Povod za javnu diskusiju su događaji koji se poslednjih mesec dana dešavaju na Limanu 1, a  podsećamo da u Savetu MZ "Liman" većinu imaju nezavisni kandidati.

̶  Smeju li građani da zauzmu stav o političkim pitanjima, a da im to niko ne uzme za zlo? Boje li se nezavisni kandidati svojih komšija ili vlasti? Zašto ne sazivaju zborove građana i ne zatraže podršku stanovnika u odbrani od nasilja vlasti koje je počelo od kada su nezavisni kandidati ušli u savete svojih mesnih zajednica? To su pitanja koja je se moraju postaviti i svesni smo da je potrebna hrabrost da se o njima izjasnimo. Bez toga bićemo ostavljeni na milost i nemilost vlasti za koju je teško reći da je politička. Građani su uvučeni u fingirani sukob u novosadskoj vlasti između Srpske napredne stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine i primorani da se distanciraju od politike i političkih stranaka opozicije. Kako stati na put ovakvoj manipulaciji i kako ohrabriti ljude da ustanu protiv nasilja koje se nad njima vrši  ̶  navedeno je u pozivu organizatora.

Tokom prethodne noći nepoznati počinioci su postavili zastavu Republike Hrvatske ispred prostorija Mesne zajednice "Liman" na mestu predviđenom za državne simbole, a samo dan ranije su podeljeni leci sa neistinitim informacijama da nezavisni članovi tog tela daju podršku srpskoj opoziciji i osobi koja je nedavno demolirala prostorije SNS u Novom Sadu.

Od oba slučaja Savet MZ "Liman" se ogradio i prijavio ih policiji. Takođe, nedavno su i članu Saveta Vladimiru Iliću isečene gume na automobilu.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vako ti ja to mislim

  pre 111 dan i 11 sati

  Nisu. Jedine političke organizacije građana su internet portali i mogućnost komentarisanja,
  negde više negde manje cenzurisanog.
  MZ su samo instrument vlasti, mahom radi "investitora" i građevinskog pranja novca.

  Oceni komentar:
  0
  5