Tribina "Kulturna stanica Nasilje" danas u Šodroš Survivor kampu

Tribina "Kulturna stanica Nasilje" danas u Šodroš Survivor kampu

Tribina o "učestalom nasilju nad Novosađanima koji ukazuju na štetne i protivzakonite radnje lokalne vlasti i nadležnih institucija, koji se bore za javni interes i humane uslove življenja" pod nazivom "Kulturna stanica NASILJE" odžaće se danas od 18.30 sati u novosadskom Šodroš Survivor Kampu.

Nasilje nad neistomišljenicima se poslednjih godina nameće kao normalan i očekivan obrazac ponašanja, do te mere da su u njemu počele da učestvuju i državne institucije i njihovi zaposleni. Nasilje ne može i ne sme da postane naša prihvatljiva svakodnevica i zato moramo da ukažemo na svaki njegov oblik i na sve njegove posledice – navodi se u saopštenju organizatora.


Na tribini će učestvovati građani koji su bili, ili su još uvek, izloženi direktnom nasilju: Dragana Arsić, Petar Živanović, Brajan Brković, Miran Pogačar i Marija Prijić Sladić, dok će moderator biti Marijana Mutavčieva iz Ekološkog fronta Novi Sad (EFNS).

Organizatori su Ekološki front, Organizacija za očuvanje prirode i životinja, pokret Odbranimo šume Fruške gore, inicijativa Za zeleno Novo naselje i Centar za razvoj demokratskog društva Europolis, a detaljnije o samom događaju pročitajte OVDE. 

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan