Tribina mladih: Fotograf Martin Candir gost "Art Exclusivea"

Tribina mladih: Fotograf Martin Candir gost "Art Exclusivea"

Nakon susreta s vrsnim crtačima Branislavom Banetom Kercem, Zoranom Janjetovim, Dejanom Nenadovim i Jugoslavom Vlahovićem, polje interesovanja "Art Exclusivea" širi se na još jedan medij, a to je fotografija. Ciklus se nastavlja u sredu, 15. Juna (20), u klubu Tribina mladih, predstavljanjem Martina Candira, jednog od najznačajnijih fotografa koji se bave motivima Novog Sada i Vojvodine.

Martin Candir rođen je 1958. godine u Novom Sadu. Završio je srednju umetničku školu "Bogdan Šuput". Fotografijom se bavi od 1974. godine. Od 1981. do 1991. godine radio je kao foto-reporter i urednik fotografije u dnevnom listu "Dnevnik". Nakon toga je bio samostalni urednik fotografije u časopisima "Ribo-revija", "Eliksir", "Lepota i zdravlje", "Top Spid", "Vrele gume", "Svet pića", "Vino i fino" itd. Objavio je više od 150 raznih publikacija, monografija, knjiga, omota CD-a, pozorišnih plakata "Zvezdara teatra", Narodnog pozorišta u Beogradu, Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i drugih pozorišta. Imao je više od 50 samostalnih i više od 100 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Spada među najbolje fotografe u Srbiji.

Podsećamo, susreti sa autorima u okviru ciklusa "Art Exclusive" održavaju se jedanput mesečno, a medijator je Doru Bosiok. Ulaz je besplatan.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje servisne informacije novi sad Daško i Mlađa Fruška gora OK Vojvodina elektrovojvodina hrana Elektrodistribucija Novi Sad novosadsko porodilište bez vode almaško groblje JKP Vodovod i kanalizacija opens 2019 novorođenčad havarija na vodovodu raspored sahrana novi sad Spens radosne vesti sahrane novi sad servisne informacije betanija bez struje Isključenje struje bebe jkp lisje gradsko groblje groblje sahrane lisje epk 2021