Tribina mladih: Susret s karikaturistom Tošom Borkovićem

Tribina mladih: Susret s karikaturistom Tošom Borkovićem

Nakon susreta s Branislavom Banetom Kercem, Zoranom Janjetovim, Dejanom Nenadovim, Jugoslavom Vlahovićem i Martinom Candirom, ciklus "Art exclusive" nastavlja se u utorak, 23. avgusta (19h), u klubu Tribina mladih, predstavljanjem umetnika Toše Borkovića.

Ljubitelji i poštovaoci primenjene umetnosti i dizajna, a posebno stripa i karikature, ove godine imaju priliku da se bliže upoznaju s nekim od najcenjenijih autora iz ovih oblasti, koji većinom žive i stvaraju na našem podneblju, ali su svoje mesto našli na svetskim mapama stvaraoca u oblasti grafičkog dizajna, crteža, stripa, karikature, ilustracije…

U Kulturnom centru Novog Sada počeo je ciklus predstavljanja autora i njihovih dela, pod nazivom "Art Exclusive", koji je osmislio i pripremio grafičar i dizajner Doru Bosiok. Donedavno profesor Grafičkog dizajna i Editorijal ilustracije, sa željom da javnosti približi rad sjajnih crtača koji, neretko, stvaraju "iz senke", Bosiok je prikupio opsežan materijal o svakome ponaosob, koji će nam predstavljati putem video-materijala ali i kroz razgovor sa samim autorima.

Ovom prilikom, Novosađani će moći da se upoznaju s radom karikaturiste Toše Borkovića.

Tošo Borković se karikaturom profesionalno bavi više od trideset godina. Crta za "Večernje novosti". Kratko vreme je bio direktor "Dizajn centra Novosti". Ilustruje udžbenike i dečije knjige. Pravi igračke. Član je ULUPUDS. Njegove karikature se nalaze u muzejima i privatnim kolekcijama širom sveta.

Ulaz je besplatan.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad novosadska policija elektrovojvodina raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo KCV raspored sahrana i ispraćaja Isključenje struje betanija Aleksandar Vučić jkp lisje bebe izmena režima saobraćaja RHMZ Elektrodistribucija Novi Sad isključenje vode bez vode jkp novosadska toplana vremenska prognoza novi sad novosađani sahrane novi sad servisne informacije 27. novosadski maraton matičar novi sad protest taksista JKP Vodovod i kanalizacija isključenja struje novosadsko porodilište bez struje