Tribina "Tito i mi" večeras u klubu "Tribina Mladih"

Tribina "Tito i mi" večeras u klubu "Tribina Mladih"

Večerašnja "Zelena debata" inspirisana je nekadašnjim Danom mladosti.

U okviru ciklusa "Zelena debata", tribina pod nazivom "Tito i mi" biće održana u  četvrtak, 25. maja u 19.30 časova u klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada.

Autor i moderator je Danilo Koprivica, a na tribini će, osim autora, govoriti i prof. dr Uranija Kozmidis Luburić, prof. dr Srđan Šljukić – sociolog  i Jovanka Čolak Kiralj – poslanica u Skupštini APV.

- Četrnaesta po redu "Zelena debata", inspirisana je 25. majem, virtuelnim Titovim rođendanom, datumom koji starije generacije pamte kao praznik – Dan mladosti. Da li je naše vreme precenilo značaj političkih prava i sloboda i to na uštrb nekih drugih građanskih prava i sloboda ali i obaveza i odgovornosti? Da li nove generacije smatraju da su mitovi i kultovi barem delimično opravdani? Šta o tome misle mladi, saznaćemo zahvaljujući onlajn anketi Fejsbuk stranice "Uživo sa NS ulica" koju prati preko 80.000, uglavnom mlađih pratilaca. Deo odgovora, uz obilje autentičnih sećanja i socioloških razmatranja čućemo i u otvorenom razgovoru sa veoma interesantnim i kompetentnim sagovornicima – poručuje se u pozivu na tribinu.

O UČESNICIMA:

• prof. dr Uranija Kozmidis Luburić je dete revolucionara, nedavno preminule Ide Sabo i Fila Kozmidisa, grčkog komuniste i partizanskog komandanta. Nosilac je štafete 1972. godine,  koju je za Titov osamdeseti rođendan izradio Jovan Soldatović. Prema sopstvenim rečima, večita je i odana pionirka.

• Jovanka Čolak Kiralj je pokrajinska poslanica ali je javnost pamti kao dobrotvora i najpre kao sestričinu Jovanke Broz koju je godinama pazila i negovala. Autor je knjige "Moja tetka Jovanka Broz i ja".

 prof. dr Srđan Šljukić je sociolog, posvećen sociologiji sela ali i veoma inspirativan mislilac kada je reč o (de)konstrukciji mitova.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad novorođenčad novosađani sahrane novi sad bez vode bebe raspored sahrana novi sad elektrovojvodina servisne informacije Elektrodistribucija Novi Sad klisa Isključenje struje raspored sahrana i ispraćaja matičar novi sad JKP Vodovod i kanalizacija isključenja struje jkp lisje novosadski sajam isključenje vode jkp novosadska toplana klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija promenada detelinara novosadsko porodilište Spens novosadska policija JGSP "Novi Sad" bez struje Republički hidrometeorološki zavod