Tridesetak konja ostavljeno na Jugovićevu, građani zabrinuti

Tridesetak konja ostavljeno na Jugovićevu, građani zabrinuti

Na velikoj livadi, opasanoj žičanom ogradom, u novosadskom naselju Jugovićevo, već duže vreme se nalazi tridesetak konja, o kojima, po tvrdnjama stanara okolnih zgrada, niko ne brine. Životinje su prepuštene same sebi i ljudima iz ovog kraja, koji ih povremeno hrane ostacima hrane, pišu "Večernje novosti".

Za konje, među kojima ima i kobila koje treba da se oždrebe, vele da su, koliko je njima poznato, privatno vlasništvo, ali da ne znaju kome pripadaju. Na ograđenom prostoru od oko hektara, ne postoji nikakva tabla na osnovu koje bi se znalo kome životinje pripadaju.

Građani, sa kojima su novinari "Večernjih novosti" razgovarali, ističu da nisu videli nikoga da dolazi da hrani i poji konje, niti da vodi brigu o njima. Životinje su i danju i noću napolju i nemaju nikakav zaklon da se sklone noću ili kada pada kiša.

Po pričama građana, do pre nekoliko meseci tu se nalazila manja šuma i konji su se, najverovatnije, tu prehranjivali, a kada je drveće posečeno, ostalo je tek pokoje stablo, a životinje bez ikakve hrane, prepuštene same sebi i građanima koji im povremeno donose ponešto za jelo.

U ograđenom prostoru ne mogu se videti valovi za hranu, niti posude sa vodom, pa zbog toga ne čudi što konji gule koru sa malobrojnog drveća kako bi preživeli

– Krajem prošle godine, u decembru, kada je bilo nekoliko jako hladnih dana, konji su rušili žičanu ogradu i dolazili su do zgrada Bukvalno su nam bili kod prozora, a jeli su čak i kore od banana koje su im davali – priča jedna žiteljka ovog dela Novog Sada.

Zabrinuti za sudbinu konja, ali i za svoju bezbednost, pojedini građani su, kako kažu, prijavljivali nadležnima, ali za sada ništa nije učinjeno.

Fotografije možete pogledati OVDE.

Oceni vest:
11
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Iznogud

  pre 164 dana i 11 sati

  Pa gde su društva za zaštitu životinja ? Policija ? Kakav smo mi svet ? Žalosno....

  Oceni komentar:
  4
  18
 • Mile

  pre 164 dana i 2 sata

  Zabrinutim građanima, konji imaju vlasnika koji vodi računa o njima i imaju svu potrbnu negu ali zbog veličine parcele koja u svom sastavu ima i objekte za smestaj konja oni slobodno setaju. Ogradu nisu sami rusili nego radnici koji su cistili prostor za nove zgrade pa nisu ogradu vratili u prvobitno stanje.
  Tako da ko hoce vrlo lako produzi nekih 400-500m prema veterniku i videce sve objekte za konje sa hranom. U pitanju je slobodna setnja zivotinja na privatnom placu. Iz zlobe i lopovluka neko pokida ogradu pa zato zivotinje izađu kroz ogradu.

  Oceni komentar:
  1
  13
 • Boki

  pre 164 dana i 59 minuta

  A kad su ostavili konje u skupštini niko se nije brinuo...!

  Oceni komentar:
  1
  8
 • Zabrinut

  pre 163 dana i 19 sati

  Azil za konje „Staro brdo" iz Lapova bi trebalo kontaktirati,možda oni mogu da pomognu.

  Oceni komentar:
  2
  5
 • Maja

  pre 163 dana i 17 sati

  Bila sam sa drustvom vise puta tamo,ostavimo im malo hrane ali tu je puno konja u jako losem stanju.Nema vode,zaklona,ima malih zdrebadi I zdrebnih kobila.To su potomci konja koji su ukradeni za vreme rata iz hrvatske ergele.Grla koja su ukradeni su vracena ali ovi konji nisu.Imaju vlasnika Ali je to neodgovoran covek I treba mu oduzeti zivotinje.

  Oceni komentar:
  6
  11
 • Sale

  pre 161 dan i 6 sati

  Kako doci do njih rado bi moj otac udomio...

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Nevena

  pre 138 dana i 5 sati

  Da li neko brine o konjima?Mogla bi udomiti jednog

  Oceni komentar:
  0
  0