Trijumf u finalu: "O radio" najbolji u Evropi

Trijumf u finalu: "O radio" najbolji u Evropi

Novosadski "O radio" je u finalnoj bici za najbolju Evropsku radijsku stanicu pobedio slovenački radio Val 202. U neizvesnoj bici na više frontova pobedu su doneli ujedinjeni tviteraši uz haštag #radiobattlers. Prema zvaničnim podacima "O radio" je sakupio više od 83 hiljade tvitova.

Iako je linijski front bio na Tviteru, dvojac "O radija" Sofija Balać i Vukašin Kartalović suočio se sa svojim protivnikom direktno u Firenci. Tokom sat vremena programa obe strane su pozivale publiku da na tviteru glasaju za njih i puštale sjajnu muziku.

Situacija je do samog kraja bila neizvesna, pesme su se ređale a Tviter usijao sa obe strane. Računao se svaki tvit i svaki retvit, međutim iskustvo i i žar stigao je sa srpske strane Balkana. Tviteraši su još jednom pokazali snagu Tvitera na ovim prostorima i učinili Omladinski radio pobednikom.

Slovenački voditelj Andrej kaže da je očekivao da će borba biti neizvesna ali da mu je drago što je to bilo protiv dvojca sa "O radija" sa kojim se već sprijateljio.

Sofija i Vukašin nisu krili oduševljenje zbog ove pobede koja je "O radio" svrstala u evropski radijski prostor, a koja je njima lično donela potvrdu da mogu da pariraju i evropskim iskusnim voditeljima.

Ovo je bila druga finalna radijska bitka u Evropi koja je pokazala snagu udruženih javnih servisa. U odnosu na prošlu godinu kada je "O radio" bio drugi, ove godine se prijavilo znatno više iskusnijih radio stanica, čime "O radiju" ide potvrda više da je na dobrom putu.

Takmičenje je trajalo četiri meseca, a Srbija odnosno "O radio" je na putu do finala pobedio Italiju i Nemačku dok je zbog ratnih sukoba u Jermeniji bitka bila u znaku solidarnosti čime je "O radio" direktno otišao u finale.

Takmičenje se odvijalo tako što se glasalo na Tviteru uz haštag "#radiobattleRS ili #radiobattleSI, računao se svaki tvit i ritvit tokom sat vremena programa.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan