Tripadvisor: Šta kažu turisti o Novom Sadu

Tripadvisor: Šta kažu turisti o Novom Sadu

Novi Sad je sve zanimljivija destinacija turistima. To potvrđuje i broj posetilaca našem gradu, koji je iz godine, u godinu sve veći. Prema podacima Turističke organizacije Novog Sada, od januara do novembra prošle godine Novi Sad je posetilo 181.140 gostiju što je skoro za 7.000 duša više nego 2016. godine, a pritom decembar još nije obrađen.

Cifre pokazuju da su nešto više od jedne trećine domaći turisti, a ukupan broj noćenja dostigao je 342.732. Stranci najviše dolaze u julu, naravno zbog Exita, a ljudima iz Srbije i dalje je najzanimljiviji maj, prvenstveno zbog Poljoprivrednog sajma. Tako je najviše noćenja gostiju iz inostranstva bilo u sedmom mesecu – 35.402, a kad je reč o domaćim turistima, to je maj – 16.306. Prosečno se posetioci u našoj varoši zadržavaju 1,89 dan.

Ovi podaci su bili dovoljan razlog da posetimo sajt www.tripadvisor.com i proverimo kakve utiske turisti nose iz Novog Sada kao i šta im se to sviđa u vojvođanskoj prestonici.

Na ovom popularnom sajtu za turističke destinacije ima više od 13.000 ocena i mišljenja vezanih za Novi Sad. Na njemu je u ponudi 27 hotela, 45 apartmana i čak 245 restorana, kafića i lokala brze hrane.

Kad je reč o mestima koje treba videti u Novom Sadu, turisti su čekirali i preporučili 69 lokacija.

Među najbolje ocenjenim i posećenim novosadskim simbolima su:  

Petrovaradinska tvrđava, Dunavska ulica, “Pijani sat”, Dunavski park, Štrand, Crkva imena Marijinog, Sinagoga

 

Najviše pohvala za Tvrđavu vezano je za Exit, pogled i Dunav.

- Tvrđava je na odličnoj lokaciji, a njena istorija je zanimljiva. Pogled je prekrasan, blizu je Podgrađe i sigurno ću ponovo posetiti Novi Sad. Sve je veoma dobro. Hvala vam - rekao je Skot iz Bristola.

- Petrovaradinska tvrđava je veliko istorijsko mesto, odlično za šetnju, opuštanje i uživanje. Vrlo je impresivno. Postoje kula sa satom, tuneli, katakombe, restorani u kojima možete popiti dobru kafu sa pogledom na čitav grad i reku  – prvi su utisci Bastiana iz Strazbura.

- Ja volim istorijske znamenitosti, pa mi se svidela i Tvrđava. Do nje se stiže kratkom šetnjom od centra grada preko mosta. Treba je posetiti u zoru ili sumrak. Ja sam imao sreće da stignem na zalazak Sunca i bilo je fantastično – reči su Dimitria iz Sant Petersburga.

 

 

Dunavska ulica im se sviđa jer je pešačka zona, ima puno prodavnica i zanimljiva je za razgledanje. U Dunavskom parku su ih najviše oduševili labudovi, jezerce i što se nalazi u centru.

- Apsolutno sam zavolela Novi Sad! To je sjajan grad sa odličnom pešačkom zonom. Puno je malih prodavnica i restorana sa fantastičnom hranom. Šetnja je bila veoma opuštena  – prenela je utiske Vientiane iz Laosa.

- Prelepo je šetati Dunavskom ulicom koja je prepuna prodavnica i kafića. Atmosfera je prilično opuštena  – rekao je turista iz Australije potpisan kao Vandieman.

- Novi Sad je jedan od mojih omiljenih gradova u Srbiji. Preporučujem da obavezno posetite kulu sa satom na Tvrđavi - rekla je gošća iz Mađarske.

- Dunavski park je odlično mesto da se obiđe i odmori kad su vrući letnji dani. Pun je zelenila, česme su svuda kao i klupe  – preporučio je Moshe iz Izraela.

 

 

- To je prekrasan mali park na samom obodu starog jezgra grada. Uvek je pun porodica, dece, tinejdžera, parova, starih osoba, prepun je života. Šetajte malo ili sedite na klupu i uživajte  – oduševljena je Diana iz Njujorka.  

- Štrand  je plaža u Novom Sadu. Ovo je mesto koje morate posetiti i uživati u opuštenoj atmosferi, gradskim vibracijama, dobroj hrani i piću, a pre svega  "picigenu". Picigen je posebna igra s loptom u vodi, u kojoj mladići i devojke pokazuje neverovatne reflekse i veštine. To morate videti, da bi poverovali  – pod utiskom je gost iz Australije, potpisan kao Sadudeevota.

- Katedrala je vrlo lepa i impresivna građevina u glavnoj pešačkoj zoni Novog Sada. Zanimljiva arhitektura. Unutra nije toliko impresivno ali jeste očuvano  -  poručio je Dimitros iz Grčke.

 

Na forumu sajta najčešća tema je prevoz iz Novog Sada do aerodroma “Nikola Tesla”.

Turistima se najviše svidela klopa u Project 72 Wine&Deli, Fish&Zelenish, Café Veliki, Savoca Pizzeria&Ristorante, Aqva Doria, Astal šaren, Terasa, Toster bar

Posle ovakvih utisaka, možemo se samo zahvaliti gostima na lepim rečima i pozvati ih da dođu opet. Novi Sad je grad po meri čoveka i nanovo je potvrđeno da se svi zaljube u njega na prvi pogled i korak. Dobro došli!

Autor teksta: Dejan Ignjić

Oceni vest:
13
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan