Trka Novog Sada i za prestonicu mladih

Trka Novog Sada i za prestonicu mladih

Novi Sad je drugu godinu za redom ušao u finale izbora za "Omladinsku prestonicu Evrope". Kako bi se javnost, a posebno mladi upoznali sa akcijama koje se realizuju u toku kandidature za tu prestižnu titulu, organizovan je "OPENS day 2016" ili "Otvoreni dan". Manifestacija je na atraktivan i kreativan način pokazala kako mladi vide Novi Sad 2019 - te godine.

Otvaranju te manifestacije prisustvovao je član Gradskog veća Novog Sada zadužen za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, koji je rekao novinarima da ne može da sakrije radost zbog činjenice da je Novi Sad juče dobio prestižnu titulu - Evropska prestonica kulture 2021. godine.

On se nada da će istu ovakvu sreću osećati i polovinom novembra kada bi, kako je kazao, Novi Sad trebalo da postane i Omladinska prestonica Evrope 2019. godine.

"Nedavno poslata aplikacija je veoma kvalitetna i sadržajna, a prate je 22 aneksa koji sadrže blizu 200 stranica teksta, više od 40 različitih pisama podrške, kao i hiljade potpisa kojima nas građani podržavaju, a nije izostala podrška i preko 100 organizacija iz Novog Sada. Mnogi su nam dali podsticaj da postanemo Omladinska prestonica Evrope, a zajednički cilj je da radimo na jačanju odnosa evropskih institucija i lokalne samouprave, kako bismo načela omladinske politike našeg grada uspešno implementirali u što više društvenih tokova", rekao je Cvjetićanin.

Koordinator Inicijative OPENS 2019. Vukašin Grozdanović rekao je da je finalna aplikacija kandidature Novog Sada poslata 9. oktobra, te da je motiv današnje manifestacije koja se održava na Trgu slobode simbolično "otvaranje vrata" Novog Sada, odnosno pokušaj da se građanima Novog Sada predstavi šta znači Omladinska prestonica Evrope i šta je zamišljeno da će se desiti u 2019. godini.

Prema njegovim rečima, želja organizatora današnje manifestacije je da se atraktivnim sadržajima privuče pažnja što većeg broja sugrađana, koji će, kako je rekao, putem aplikacija, kvizova, filmova i druženja sa poznatim Novosađanima, imati mogućnost da se bliže upoznaju sa kandidaturom za Omladinsku prestonicu Evrope 2019. godine.

Ostatak teksta pročitajte OVDE!

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan