Trogodišnji plan EPS ne predviđa povećanje cene struje

Trogodišnji plan EPS ne predviđa povećanje cene struje

Trogodišnjim planom poslovanja Elektroprivrede Srbije nije planirano povećanje cene struje za garantovano snabdevanje, odnosno za domaćinstva i male kupce.

Kako piše "Politika", sa Svetskom bankom, MMF i nadležnim ministarstvom, EPS će analizirati kretanja tržišnih cena struje i ukoliko bude bilo potrebe da cena bude povećana, tražiće od Agencije za energetiku da im to dozvoli, odlučio je Upravni odbor ovog preduzeća, koji je razmatrao plan poslovanja preduzeća do kraja 2019. godine.

Smanjenjem razlike između tržišne i sadašnje cene električne energije za domaćinstva i male kupce, smanjili bi se rizici da preduzeću ponestane para, dok bi se realnom cenom omogućio razvoj i nove investicije. Ovo tim pre, ako se zna da je cena električne energije za garantovano snabdevanje u Srbiji znatno ispod cena u regionu, piše "Politika". 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskop RHMZ EPS bebe servisne informacije novi sad telep Miloš Vučević sahrane novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad raspored sahrana i ispraćaja jkp novosadska toplana gradonačelnik Miloš Vučević radosne vesti betanija elektrovojvodina porodilište servisne informacije bez vode matična knjiga rođenih dunav isključenja struje havarija na vodovodu Novosadska toplana gradsko groblje jkp lisje horoskopski znaci almaško groblje novorođenčad bez struje