Troje članova programskog saveta uputilo kritike rukovodstvu RTV-a

Troje članova programskog saveta uputilo kritike rukovodstvu RTV-a

Troje članova Programskog saveta Radio-televizije Vojvodine kritikovalo je danas rukovodstvo tog javnog servisa zbog odbijanja zahteva organizatora građanskih protesta "Jedan od pet miliona" da daju više prostora u programu tim protestima.

Pozvali su ih da se "sklone" ukoliko nisu u stanju da omoguće javne debate u kojima će učestvovati i građani i njihovi predstavnici.

– Pozivamo rukovodstvo RTV-a da se prema javnom servisu odnosi kao prema stubu demokratije u Vojvodini, te da svoje partijske ili bilo koje druge interese skloni sa strane, ili da se u suprotnom sami sklone sa tih pozicija i ustupe mesto kvalitetnom informativnom sadržaju, koji će omogućiti javne debate, uključiti građane i njihove predstavnike, kao i manjinske i marginalizovane grupe – naveli su u saopštenju za javnost članovi Programskog saveta RTV-a Aleksandra Đurić Bosnić, Dragan Pejić i Miloš Katić.

Dodali su da je "nedopustivo" da uređivačka politika javnih servisa zanemaruje i ignoriše dogadjaje i ličnosti koje veliki broj gradjana Srbije smatra za teme od javnog značaja, poput protesta koji se svake sedmice održavaju u više gradova.

– Javni servisi su vlasništvo građana Srbije, i oni imaju pravo da zahtevaju jednak tretman prema svim temama od javnog značaja, a nezadovoljstvo izveštavanjem RTV-a oni su već više puta iskazali na protestima. Ove činjenice potvrđene su i u istraživanju Grupe za razvojnu inicijativu i Fridrih Ebert Fondacije, koje je konstatovalo da je glavni motiv za izlazak na ulice za 21 odsto ispitanih – sloboda medija, gde se posebno apostrofiraju javni medijski servisi – piše u saopštenju.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

lisje Isključenje struje sahrane novi sad gradsko groblje sahrane novosadsko porodilište almaško groblje bez vode jkp lisje bez struje Elektrodistribucija Novi Sad novorođenčad betanija raspored sahrana novi sad bebe OK Vojvodina havarija na vodovodu epk 2021 isključenja struje servisne informacije novi sad hrana radosne vesti servisne informacije Spens elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija Fruška gora Daško i Mlađa groblje opens 2019