Troje Novosađana iza rešetaka zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica

Troje Novosađana iza rešetaka zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica

Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su dve osobe osumnjičene da su počinile krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Uhapšeni su odgovorno lice "Office-house" d.o.o. iz Novog Sada I. F. (1984) i radnica tog preduzeća I. K. (1984).

Postoje osnovi sumnje da su I. F. i I. K. , zajedno s R. F, koji se već nalazi u pritvoru, tokom prošle godine, po predhodnom dogovoru u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, zloupotrebili položaje odgovornih lica i iskoristili poslovnu dokumentaciju više privrednih društava i preduzetničkih radnji, kako bi upotrebom predhodno sačinjene falsifikovane dokumentacije simulirali poslovne odnose.

Novac uplaćen po osnovu fiktivno isporučene robe i usluga, kako se sumnja, podizali su sa računa i uz zadržavanje provizije od devet odsto u gotovom novcu vraćali uplatiocima.

Na taj način osumnjičeni su sebi i vlasnicima tih privrednih društava koja su uplaćivala novac za fiktivnu robu i usluge, pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 20.316.849 dinara.

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije podneli su krivičnu prijavu i protiv odgovornog lica "Tera formata" iz Novog Sada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

On se sumnjiči da je u avgustu 2007. godine, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za SZR "Novosadsko proleće" Novi Sad, namenska sredstva dobijena od Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj AP Vojvodine za razvoj novih tehnologija, iskoristio protivno nameni i na osnovu fiktivnih faktura izvršio uplatu iznosa od 1.855.134,17 dinara na račun SZR "Novosadsko proleće", za radove koji nisu izvedeni, a sredstva su istog dana podignuta u gotovini.

Navedeni račun i izvode o plaćanju prema SZR "Novosadsko proleće" osumnjičeni je dostavio Pokrajinskom sekretarijatu kao pravdanje dobijenih sredstava.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan