"Troši kalorije, ne gorivo": Kritična masa u petak u Novom Sadu

"Troši kalorije, ne gorivo": Kritična masa u petak u Novom Sadu

Dolazi nam kraj još jednog meseca, a sa njim – još jedna Kritična masa sa temom "Troši kalorije, ne gorivo".

Kao što i sami već znamo, bicikl je ekološko prevozno sredstvo i izuzetno zdrav način kretanja po gradu, a i šire, što ovog puta želimo dodatno da naglasimo. Za bicikl nisu potrebna velika ulaganja kao za automobil. Već u prvoj godini prelaska sa automobila na bicikl, za potrebe posla, nabavke, kafe sa prijateljima, bioskopa, odlaska na pijacu i mnoštva drugih aktivnost, investicija bicikla će biti isplaćena  navode iz Novosadske biciklističke inicijative (NSBI).

Oni dodaju da bicikl poboljšava zdravlje i okruženje u kojem živimo jer ne zavisi od sagorevanja fosilnih goriva, čija je cena u poslednje vreme dodatno i porasla i samim tim učinila korišćenje bicikla još privlačnijim.

Zato nam se pridružite na Kritičnoj masi "Troši kalorije, ne gorivo" ovog petka, 29. aprila, u 17 sati na već dobro poznatoj lokaciji u Limanskom parku – na Subinom platou. Kao i do sada, ceo događaj će biti obezbeđen od strane policije i naših redara, tako da pozivamo sve sugrađane, a i šire, da nam se pridruže u što većem, broju i provozaju se sa nama. Da pokažemo da biciklisti postoje, da su na ulicama i da ne troše gorivo i čuvaju svoje okruženje – ističu iz NSBI.

Kliknite na sliku za veću rezoluciju


Sama kolona će ići relativnim brzinama od 10 do 15 km/h i trajaće otprilike jedan sat i to sledećim ulicama i bulevarima: Polazak sa platoa Mitra Subotića Sube, izlazak kroz park na Šekspirovu,  dalje kretanje ulicama: Bulevar Despota Stefana, Fruškogorska, Jiričekova, Doktora Sime Miloševića, Bulevar Cara Lazara, Stražilovska, Žarka Zrenjanina, Bulevar Mihajla Pupina, Jevrejska, Bulevar oslobođenja, Novosadskog Sajma, Hajduk Veljkova, Rumenačka, Kornelija Stankovića, Bulevar vojvode Stepe, Bulevar Slobodana Jovanovića, Futoški put, Bulevar Evrope, Radomira Raše Radujkova sa završetkom u novom gradskom parku između Bistrice i Detelinare.

Više detalja možete naći na Fejsbuku, a ukoliko želite da volontirate i budete redar na nekoj od narednih Kritičnih masa kliknite ovde.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Telepodrodjenja

    pre 700 dana i 16 sati

    Samo napred, bajs je zakon

    Oceni komentar:
    0
    0