Trudnicama i porodiljama omogućena lakša i brža prijava nesavesnih poslodavaca

Trudnicama i porodiljama omogućena lakša i brža prijava nesavesnih poslodavaca

Od ponedeljka, 22. jula, zvanično je počela sa radom besplatna linija za prijavu nepravilnosti u oblasti rada, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

U okviru telefonskog broja 0800 300 307, biranjem opcije dva, trudnice i porodilje sada lakše i brže mogu direktno Inspekciji rada prijaviti poslodavce koji su prekršili zakon i uskratili im neka od njihovih prava.

– Država želi da zaštiti sve trudnice, porodilje i majke i omogući im ostvarenje svih prava koja im pripadaju. Inspekcija rada će se sa dužnom pažnjom posvetiti ovom problemu i verujem da ćemo uvođenjem ove linije uspeti da stanemo na put onima koji su sebi dali za pravo da uskrate trudnicama i porodiljama ono što im zakonom pripada. Vlada Srbije nastaviće aktivno da radi na poboljšanju položaja majki u Srbiji, da on bude iz dana u dan sve bolji, jer je to prioritet i cilj naše populacione politike – istakao je ministar rada Zoran Đorđević, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, na sajtu Ministarstva, u okviru kategorije "Registri", redovno će biti ažuriran poseban spisak svih onih poslodavaca za koje se dokaže da su prekršili zakon, u ovom slučaju prema porodiljama i trudnicama, piše "Danas Online".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp novosadska toplana Spens jkp lisje novorođenčad RHMZ klinika za ginekologiju i akušerstvo KCV mup novi sad izmena režima saobraćaja servisne informacije sahrane novi sad bebe betanija novosadska policija bez struje raspored sahrana i ispraćaja elektrovojvodina novosađani isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad Aleksandar Vučić 27. novosadski maraton novosadsko porodilište servisne informacije novi sad bez vode Elektrodistribucija Novi Sad isključenje vode Isključenje struje vremenska prognoza novi sad