Trudnicama i porodiljama omogućena lakša i brža prijava nesavesnih poslodavaca

Trudnicama i porodiljama omogućena lakša i brža prijava nesavesnih poslodavaca

Od ponedeljka, 22. jula, zvanično je počela sa radom besplatna linija za prijavu nepravilnosti u oblasti rada, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

U okviru telefonskog broja 0800 300 307, biranjem opcije dva, trudnice i porodilje sada lakše i brže mogu direktno Inspekciji rada prijaviti poslodavce koji su prekršili zakon i uskratili im neka od njihovih prava.

– Država želi da zaštiti sve trudnice, porodilje i majke i omogući im ostvarenje svih prava koja im pripadaju. Inspekcija rada će se sa dužnom pažnjom posvetiti ovom problemu i verujem da ćemo uvođenjem ove linije uspeti da stanemo na put onima koji su sebi dali za pravo da uskrate trudnicama i porodiljama ono što im zakonom pripada. Vlada Srbije nastaviće aktivno da radi na poboljšanju položaja majki u Srbiji, da on bude iz dana u dan sve bolji, jer je to prioritet i cilj naše populacione politike – istakao je ministar rada Zoran Đorđević, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, na sajtu Ministarstva, u okviru kategorije "Registri", redovno će biti ažuriran poseban spisak svih onih poslodavaca za koje se dokaže da su prekršili zakon, u ovom slučaju prema porodiljama i trudnicama, piše "Danas Online".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenje vode raspored sahrana novi sad dnevni horoskop zodijak horoskop novorođenčad bez struje astrologija štrajk u pošti Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije isključenja struje betanija novosadsko porodilište elektrovojvodina jkp lisje sahrane novi sad raspored sahrana i ispraćaja Spens bez vode Bukovac štrajk poštara pošte srbije servisne informacije novi sad horoskopski znaci bebe Isključenje struje obustava rada klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija