Trudnice će dobijati platu na bolovanju čak i kad im nisu uplaćeni doprinosi

Trudnice će dobijati platu na bolovanju čak i kad im nisu uplaćeni doprinosi

Izmenama Zakona o zdravstvenom osiguranju, koji je još u formi nacrta i na javnoj raspravi je do kraja februara, predviđena je isplata zarade trudnicama na bolovanju i u slučaju kada im poslodavac ne uplati doprinose

Sagovornice portala N1 podsećaju da, prema trenutnim propisima, nijedna trudnica kojoj poslodavac ne uplaćuje doprinose, ne može da prima platu tokom trudničkog bolovanja. Nacrtom se, takođe, predviđa da lekari, a ne zaposleni, dostavljaju doznake o bolovanju poslodavcima, što bi, prema njihovom mišljenju, trebalo da skrati proceduru i trudnicama omogući bržu isplatu naknada.

Kako se navodi u obrazloženju ovog propisa, to podrazumeva i pravo na naknadu zarade zbog privremene sprečenosti za rad, "što nije slučaj prema važećem rešenju".

Jasmina Mihnjak, urednica roditeljskog portala Bebac.com, koji je nedavno ukazao na problem umanjenih zarada porodiljama zbog lošeg tumačenja državne uredbe kojim se odloženi porezi i doprinosi smatraju – plaćenim, ističe da ovakve izmene zakona upravo sprečavaju takve stvari.

Prvo, treba razlikovati naknadu za vreme trudičkog bolovanja i naknadu za vreme porodiljskog bolovanja. Trudničko bolovanje se reguliše Zakonom o zdravstvenom osiguranju, a porodiljsko Zakonom o finansijskoj podršci porodici s decom. Za jedno je nadležno MInistarstvo zdravlja, a drugo je pod Ministarstvom za rad – objašnjava Mihnjak za portal N1 .

Ona ističe da se, uz izmene zakona kojim se predviđa isplata naknade zarade trudnicama i u slučaju kada poslodavac ne uplati doprinose, menja i procedura oko podnošenja zahteva za isplatu naknada zarade.

Prema tom nacrtu, žena više neće nositi poslodavcu doznake o trudničkom bolovanju, već će to uraditi lekari, elektronskim putem. Pošto je u toku javna rasprava, poslali smo nadležnom ministarstvu dopis sa pitanjem da li će u istom trenutku i RFZO  dobiti te doznake da je trudnica sprečena za rad, ili to treba da uradi poslodavac. Ako to treba da uradi poslodavac, u zakon mora da se doda još jedan član koji će definisati rok u kom to treba da učini. Ovo iz razloga da se procedura ne bi produžavala i da ne bi bilo kašnjenja u isplati. Ukoliko i RFZO  dobije odmah obaveštenje da je žena sprečena za rad, skraćeno je i vreme u kome RFZO treba da isplati novac – objašnjava Mihnjak.

Kako dodaje, naknadu zarada za trudnice na bolovanju sada bi trebalo da obračunava RFZO, a ne poslodavac, tako da i to doprinosi ubrzavanju procedure.

Jovana Ružičić, osnivačica udruženja "Centar za mame" za portal N1 ističe da je svaka mera koja podržava porodice, trudnice i porodilje – dobra mera.

Promena Zakona o zdravstvenom osiguranju, iz najava, zvuči da bi mogla da bude dobra za trudnice. Država je prepoznala problem zaposlenih žena koje kada ostanu trudne saznaju da im poslodavac nije mesecima uplaćivao doprinose. To ih odmah ograničava i u smislu porodiljske naknade, a itekako utiče i na to da li će imati zdravstveno osiguranje. Iz iskustva koje čujemo od mama, često su na ovaj način oštećene žene koje rade na slabo plaćenim poslovima – ističe Ružičić.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan