TRŽIŠTE NEKRETNINA: Najskuplji kvadrat i dalje u centru, cene blago rastu

TRŽIŠTE NEKRETNINA: Najskuplji kvadrat i dalje u centru, cene blago rastu

Prosečna cena kvadratnog metra u Novom Sadu kreće se između 1.600 i 1.700 evra.

Kako prenosi "Dnevnik", cene nekretnina u Srbiji trenutno stagniraju ili blago rastu. Vlasnici agencija kažu za taj dnevni list da je u ovom trenutku i teško i nezahvalno davati prognoze o daljem kretanju cena. Za sada očekuju da se period stabilne tražnje nastavi uz blagi rast.

Tržište stanova u Beogradu uvek je bilo reper za ostale gradove – i južnije i severnije kvadrati su uvek bili jeftiniji. Centar i Novi Beograd uvek su bili "papreni" pa su i ostali. Tu je cena kvadrta oko 2.050 evra ili desetak odsto više nego pre godinu. Po podacima tamošnjih agencija, skok su zabeležili i stanovi na periferiji. Na primer, kvadrat u Mirijevu košta 1.600 evra, što je pre samo nekoliko godina bilo nezamislivo.

Novi Sad nikada nije mnogo zaostajao za preestonicom, pa je tako i sada – u agenciji "Solis" kažu da je najviša cena kvadratnog metra 2.000 evra, za stanove u centru grada. Za većinu stanova koji se nude, i starijih i novih preko investitora, cena kvadrata je između 1.600 i 1.700 evra. O tome kako kupci biraju stan Dragan Rabatić za "Dnevnik" kaže:

- Manje se gleda mesto, a sve više komfor i druge pogodnosti koje stan nudi, pa i kvalitet .Neke velike razlike između šireg centra i stanova u gradskim spavaonicama danas nema. Što se tiče cena, teško je u ovom trenutku reći da li će ići naviše ili naniže. Verovatno će se trend iz Beograda preneti i ovde –  navodi sagovornik "Dnevnika"

Oceni vest:
2
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dooo

  pre 1974 dana i 15 sati

  Znamo mi ko u novom sadu vestacki pumpa cenu kvadrata...

  Oceni komentar:
  0
  11