TRŽIŠTE RADA: Najtraženiji vozači teretnjaka, kurirskih vozila i viljuškaristi

TRŽIŠTE RADA: Najtraženiji vozači teretnjaka, kurirskih vozila i viljuškaristi

Među najtraženija zanimanja u Srbiji trenutno spadaju vozači teretnjaka, kurirskih vozila i viljuškaristi a, sudeći po oglasima, najlakše do posla dolaze vozači sa B kategorijom, dok oni sa C, CE i D kategorijom najviše odlaze u inostranstvo.

U auto-školama ističu da je zainteresovanih sve više, dok na sajtu "Poslovi Infostud" napominju da je potražanja za ovim zanimanjima sve veća, ne samo kod nas već i u zemljama EU, javlja RTV.

Vozači kamiona su kategorija traženijih zanimanja zbog toga što lako dobijaju posao kod nas, ali i u zemljama Evropske unije – uz tri do pet puta veću platu.

Da je zainteresovanost mladih za polaganje C i CE kategorije velika, za RTV potvrđuju u jednoj somborskoj auto-školi i napominju da su u toku ove godine imali preko 50 kandidata, međutim za rad u inostranstvu je neophodna licenca.

Na tržištu rada traže se i operateri na viljuškarima za koje su u Nacionalnoj službi zapošljavanja organizovali obuke.

U "Poslovima Infostud" ističu da se mesečno objavi oko stotinu oglasa za vozače različitih kategorija.

Samo tokom 2018. godine objavljeno je preko 1.200 oglasa za vozače, a samo na svaki pojedinačni konkurisalo oko 50 kandidata. Činjenica je da su vozači sve traženiji u Srbiji doprinosi podatak da su ne samo deficitarni kod nas već i u zemljama Evropske unije – navodi Miloš Turinski, PR menadžer ovog sajta. 

Biti vozač za mnoge je ozbiljna alternativa, ali ono što je zajedničko za većinu takvih poslova je da se traži prethodno radno iskustvo, bar godinu dana, navodi RTV.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan