TRŽIŠTE RADA: Vozači sve traženiji u Srbiji

TRŽIŠTE RADA: Vozači sve traženiji u Srbiji

Sa više od prosečno 100 oglasa za poslove mesečno na sajtu Poslovi.infostud.com, vozači spadaju u kategoriju traženijih zanimanja i relativno lako dolaze do posla.

To se posebno odnosi na vozače teretnih vozila ili autobusa, odnosno kandidate koji imaju vozačku dozvolu za upravljanje vozilima C i D kategorije, ali dosta posla ima i za one sa B kategorijom, odnosno za upravljanje putničkim i manjim teretnim automobilima, kao i kombijima i "teretnjacima" manje nosivosti.

Samo u prethodnoj godini, na sajtu Poslovi.infostud.com objavljeno je 1.263 oglasa za vozače, a na svaki pojedinačan oglas konkurisalo je u proseku nešto manje od 50 kandidata.

- Osim samog povećanja broja poslova koji se nude, činjenici da su vozači sve traženiji u Srbiji, doprinelo je i to što su oni deficitarni i u zemljama Evropske unije, pa je u poslednjih nekoliko godina mnogo vozača iz naše zemlje odlučilo da radi u inostranstvu – kaže Miloš Turinski, PR menadžer ovog popularnog sajta za zapošljavanje.

Pored vozača, traženi i magacioneri

Sličan trend beleže i ostale oblasti koje si direktno ili indirektno "naslanjaju" na transport i logistiku, pa slične brojke kao kod vozača, beleže se i kod magacionera. Za 12 meseci, objavljeno je 1.182 oglasa, a na svaki od njih je u proseku konkurisalo 46 kandidata. Uz magacionere, traženi su i viljuškaristi i brojke govore da je na ovoj poziciji najlakše doći do zaposlenja, jer se na te oglase javljalo, u proseku, svega 14 kandidata, dok je najviše kandidata, kada je u pitanju posao u magacinskom prostoru, želelo da rade za radnom mestu šefa magacina, pa je na te radne pozicije, u proseku, konkurisalo blizu 60 kandidata po oglasu.Kuriri traženi, ali ih se mnogo i prijavljuje za posao

U oblasti transporta, uz vozače, traženi su i kuriri, ali je i ponuda kandidata koji bi želeli da se bave ovim poslom na tržištu prilično velika, tako da nije baš toliko jednostavno doći do posla. Na 183 oglasa na sajtu Poslovi.infostud.com, prijavilo se čak 12.789 kandidata.

Saobraćajni tehničari i saobraćajni inženjeri takođe vrlo lako mogu računati na zaposlenje u Srbiji. Iako oglasa nije bilo mnogo u prethodnoj godini, tačnije 27, odnosno 26, malo je bilo i prijava, pa je na oglase za saobraćajnog tehničara u proseku bilo po 26 prijava, a za saobraćajnog inženjera 10-ak prijava više.

Najviše zainteresovanih za logistiku

- Kada je u pitanju logistika, sa blizu 100 prijava po jednom oglasu u proseku, ova oblast se nameće kao jedna od najinteresantnijih kandidatima koji na našem sajtu traže posao. Najviše su želeli da rade na poziciji referenta logistike, pa je u proseku na ove oglase, kojih je na sajtu bilo 176, konkurisalo po 122 kandidata. Nešto manje, odnosno 96 kandidata u proseku se javljalo na oglase za menadžera logistike, dok je za radnu poziciju dispečera stizalo po 87 prijava – javljaju sa sajta Poslovi.infostud.com.

Veliko interesovanje za posao carinika

Kada su u pitanju gore pomenute oblasti, najveće interesovanje, iako je bilo objavljen samo jedan oglas, bilo je za radnu poziciju carinika. Na taj oglas prijavilo se čak 146 kandidata.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskop almaško groblje elektrovojvodina bez vode servisne informacije novosađani vremenska prognoza novi sad servisne informacije novi sad havarija na vodovodu RHMZ bebe štrand betanija EPS matična knjiga rođenih novorođenčad jkp lisje bez struje Miloš Vučević porodilište jkp novosadska toplana raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište radosne vesti sahrane horoskopski znaci isključenja struje gradsko groblje raspored sahrana i ispraćaja dunav