TRŽNI CENTAR "PROMENADA": Zakupci traže kvadrat više

TRŽNI CENTAR "PROMENADA": Zakupci traže kvadrat više

Iako je do završetka najvećeg trgovinskog centra ostalo godinu dana, interesovanje zakupaca ne jenjava. Među zainteresovanima su poznati svetski brendovi, ali i domaće firme.

Otvaranje "Promenade", najvećeg tržnog centra u Srbiji, ali i u ovom delu Evrope, planirano je tek za godinu dana. A već sada u ovom objektu, u čiju će izgradnju biti uloženo više od 60 miliona evra, kako je za "Novosti" potvrđeno u južnoafričkoj kompaniji "Nepi Rokastl", zakupci prostora traže "kvadrat više".

Tržni centar, koji niče na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, kod Spensa, na najskuplje plaćenom i najatraktivnijem građevinskom zemljištu u Novom Sadu, trebalo bi da ima površinu veću od 140.000 kvadratnih metara, od kojih je oko 50.000 kvadrata namenjeno za izdavanje. Već sada su za atraktivne prostore zainteresovani najveći svetski trgovački lanci.

U "Nepiju" takođe navode kako je upravo zbog održavanja planirane dinamike gradnje na gradilištu, u svim vremenskim uslovima angažovano 500, pa i više radnika.

- Najkopmplikovaniji deo posla, izgradnju podzemnih etaža, priveli smo kraju i stigli do nulte kote. Sada se radi na podizanju konstrukcija za spratove, a i tu poslovi odmiču planiranom dinamikom – zadovoljni su u "Nepiju"

Šoping-mol, čiji je projekat potpisao arhitekta Đorđe Bajilo, trebalo bi prve kupce da primi do 5. decembra sledeće godine, a kako se očekuje, posao u "Promenadi" bi trebalo da dobije oko 1.500 Novosađana i radnika iz okolnih vojvođanskih mesta.

"Nepi" je, dobro se pamti, u tadašnjem JP "Zavod za izgradnju grada", u kojem je organizovana akcijska prodaja parcele kod Spensa, licitirajući sa još jednim zaintersovanim kupcem, cenu parcele podigao za 1,2 milijarde dinara od početne cene, tako da je parcelu platio 31 milion evra.

ATRAKTIVI SADRŽAJI: U "Nepiju" su ranije najavili da ne razmišljaju samo o prodaji i trgovini, već da planiraju da se u ovom centru nađe ceo niz zabavnnih sadržaja. Projektanti su zato predvideli veliki restoranski blok, moderan bioskop, kuglanu. Jedan od atraktivnijih elemenata šoping-mola trebalo bi da bude "zeleni" krov, koji će pokrivati površinu od 10.000 kvadratnih metara. U ovom "parku" planiraju se rekreativne aktivnosti na trim-stazama i sportskim terenima, a predviđene su i bašte kafića.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sremac

  pre 2408 dana i 21 sat

  poznati svetski brendovi - da pogadjam: H&M, Terranova, NewYorker, Legend, Springfield, Mango, Benetton, Office shoes, Carpisa, Bomar, N sport, Bomar, Jysk, Vitorog i slicni, nikad pre vidjeni u nasem gradu.. i plus jedno 10 kafica za dokone roditelje da srchu kafu dok cekaju da se njihova deca izdivljaju u isto toliko igraonica, rodjendaonica.. smor zivi.

  Oceni komentar:
  3
  22