Turistička inspekcija proverava i "stanove na dan"

Turistička inspekcija proverava i "stanove na dan"

Za rešenja o kategorizaciji nadležna je Gradska uprava za privredu...

I u Novom Sadu poslednjih godina sve je prisutnije kratkoročno izdavanje kuća i stanova,  a prema procenama ima oko 700 ovakvih objekata.

Kako bi se taj posao legalizovao, a apartmani kategorizovali, turistička inspekcija je od prošle godine krenula u kontrolu, prenosi Radio-televizija Vojvodine.

U periodu od 1. jula do 31. decembra prošle godine Sektor komunalne inspekcije, Odsek za kontrolu trgovine i turizma, vršio je inspekcijski nadzor. Nakon izvršene kontrole, 78 lica je pribavilo neophodnu dokumentaciju, radi kategorizacije smeštaja.

Fizičko lice koje izdaje "stan na dan" nema fiskalnu kasu i ne može da izda račun za smeštaj, pa je predviđeno da se sklopi ugovor sa turističkom organizacijom ili agencijom.

Kako prenosi RTV, nadležni organ jedinice lokalne samouprave za izdavanje rešenja o kategorizaciji je Gradska uprava za privredu i kod njih se mogu dobiti svi formulari i neophodni papiri koji se popunjavaju.

Kazne za lica koja ne prijave smeštaj, odnosno ne izvrše kategorizaciju, ne prijave goste odnosno pružanje usluga i ne plate boravišne takse u propisanom roku, iznose od 50.000 do 150.000 dinara.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan