Turistička organizacija Grada Novog Sada nastupila na konferenciji o Dunavu i turizmu

Turistička organizacija Grada Novog Sada nastupila na konferenciji o Dunavu i turizmu

Turistička organizacija Grada Novog Sada uzela je učešće na ovogodišnjoj konferenciji posvećenoj Dunavu i turizmu na Dunavu.

Dunavska konferencija je ove godine po prvi put održana u Srbiji, u Beogradu, u periodu od 3. do 5. decembra, gde se okupilo oko 300 učesnika i delegata iz čitave Evrope, koji se bave turizmom na Dunavu. Predstavnici TONS-a su imali izuzetno veliki broj susreta i sastanaka sa vodećim kompanijama koje se bave dovođenjem turista kruzerima u Srbiju, kao i sa turističkim agencijama.

Ovo je bila prilika za Turističku organizaciju Grada Novog Sada da predstavi ponudu grada koja može uticati na produžetak dužine boravka turista koji plove Dunavom. Tokom Dunavske konferencije TONS je predstavio ponudu grada kroz četiri tematske rute, a to su centar grada, Petrovaradinska tvrđava, Sremski Karlovci i gastronomska ponuda Vojvođanskog područja na salašu.

TONS je ovom prilikom predstavio ustanove kulture, istoriju proizvodnje vina, zanatsku proizvodnju, male proizvođače, autentične proizvode i sve ono što Novi Sad čini jedinstvenim.

Nakon konferencije deo učesnika se priključio post-konferencijskom obilasku Novog Sada, gde su gosti imali priliku da vide ponudu koja im je u vreme trajanja konferencije bila predstavljena. Učesnici su prvo imali priliku da uživaju u organizovanom obilasku Patrijaršijskog dvora, Kapele Mira i dve vinarije u Sremskim Karlovicma, gde su se upoznali sa autohtonim sortama vina i proizvodnjom meda.


Nakon toga, gosti su bili ugošćeni na Salašu 137, gde su imali priliku da degustiraju autentične proizvode iz okoline Novog Sada i da uživaju u romantičnoj atmosferi.

Sutradan, 6. decembra.  gosti su obišli Petrovaradinsku tvrđavu sa obilaskom jednog od umetničkih ateljea, gde su se oduševili kolekcijom slika, fotografija i predmeta iz istorije Novog Sada.

Nakon toga, u centru Novog Sada, obišli su nekoliko autentičnih radnji koje su pravi primer očuvanog starog zanata, kao i nekoliko zanimljivih turističkih atrakcija.

Cela tura razgledanja grada se završila u Sinagogi i nakon toga u restoranu gde su gosti pre polaska iz grada uživali u tradicionalnoj hrani ovog podneblja.

Oduševljeni gosti, sa izuzetnim zadovoljstvom iznosili su svoje predloge, kako bi se ponuda Novog Sada mogla uvrstiti u ponudu njihovih turističkih tura.

- Sa zadovoljstvom očekujemo rezultate ovih promotivnih aktivnosti TONS-a u narednih nekoliko godina, s obzirom da su gotovo sve turističke ture za narednu godinu već rasprodate, naše promotivne aktivnosti ticale su se upravo tura za sezonu 2020. i 2021. godine – kaže se u saopštenju Turističke organizacije Grada Novog Sada.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan