Turistička organizacija Vojvodine otvara prvi info-centar u Novom Sadu

Turistička organizacija Vojvodine otvara prvi info-centar u Novom Sadu

Turistička organizacija Vojvodine otvoriće prvi savremeni turistički info-centar u Pokrajini, 21. januara, a tu će na jednom mestu posetioci moći da nađu informacije o svim atrakcijama, lokalitetima i znamenitostima koji se u Pokrajini mogu obići i to u svih 45 gradova i opština Vojvodine.

Izgradnju info-centra koji se prostire na 118 kvadratnih metara, finansirala je Vlada AP Vojvodine, dok je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojilo sredstva za njegovo opremanje.

Reč je o projektu vrednom 16.000000 dinara. Njime se, prema oceni organizatora, pravi značajan razvojni iskorak u kontekstu turizma, jedne od najbrže rastuće privredne grane u Srbiji, prenosi RTV.

Spomenici kulturnog nasleđa, multukulturalnost, arheološka nalazišta, dvorci, tvrđave, raznovrsna prirodna bogatstva i specijalni rezervati prirode, jedinstveni vinski putevi - sve to biće predstavljeno putem štampanih materijala - brošura, flajera, promo-filmova, do kojih će posetioci moći da dođu u info-centru, kao i putem mobilne aplikacije. Posetioci će moći da nabave neke od autohtonih vojvođanskih vrsta vina kao i autentične suvenire koji će se prodavati u suvenirnici info-centra.

Autentičnost ovog prostora dodatno će predstavljati i novi digitalni vodič kroz turizam Vojvodine, kreiran i predstavljen nedavno, u saradnji sa Prirodno-matematičkim Univerzitetom u Novom Sadu, koji je zapravo unapređena baza podataka i video materijala koji na multimedijalan i atraktivan način prikazuju bogatu turističku ponudu, prenosi RTV.

Kako je, 2018. godina za turizam u našoj zemlji bila rekordna i po broju noćenja i boravku stranih i domaćih turista, između ostalog zahvaljujući i turističkim rezultatima Pokrajine i grada Novog Sada, otvaranje centra imaće veliki uticaj na dalje unapređenje turizma i samim tim na povećanje broja posetilaca kako iz regiona, tako i iz Evrope i celog sveta.

Objekat će pored turističkih, imati veliki značaj u prezentaciji kulturnih i privrednih dešavanja i novo mesto okupljanja u Novom Sadu.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

štrajk poštara štrajk u pošti bez vode horoskop isključenja struje bez struje Elektrodistribucija Novi Sad gradonačelnik Miloš Vučević novorođenčad jkp lisje obustava rada Isključenje struje isključenje vode betanija matičar novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije novi sad zodijak pošte srbije tomislav mandić raspored sahrana novi sad sahrane novi sad bebe JKP Vodovod i kanalizacija astrologija dnevni horoskop vremenska prognoza novi sad novosadsko porodilište