TURISTIČKI ARANŽMANI: Evo gde možete otići na jednodnevni izlet u Srbiji i regionu (FOTO)

TURISTIČKI ARANŽMANI: Evo gde možete otići na jednodnevni izlet u Srbiji i regionu (FOTO)

Zbog epidemije izazvane virusom korona mnogi Novosađani ove godine nisu otputovali van granica zemlje niti su videli more.

Iz tog razloga smanjen je i obim posla u turističkim agencijama, a zbog nepovoljne epidemiološke situacije u svetu ove godine se u manjem obimu prodaju i nude aranžmane za putovanje u inostranstvo.

Jesen je obično rezervisana za vikend ture po evropskim gradovima, kada su Novosađani rado posećivali Beč, Budimpeštu, Segedin, Milano, Temišvar ili Rim.

Međutim, ove godine situacija je potpuno drugačija, a oni koji vole putovanja utehu su našli u nekim novim interesantnim mestima, koja možda nikad ne bi obišli da nije virusa.

Osim toga, kako ne bi potpuno stale s radom, turističke agencije u Novom Sadu preorijentisale su se na vikend aranžmane i jednodnevne izlete po Srbiji i regionu.


 agencijama navode da imaju dosta putnika i da je iz vikenda u vikend sve više naših sugrađana koji su zainteresovani za jednodnevne, odnosno dvodnevne izlete na raznim destinacijama po Srbiji.

Turistička agencija "Magelan" ima bogatu ponudu jednodnevnih izleta, a jedan od najpopularnijih je krstarenje Đerdapskom klisurom i to po ceni od 5.190 dinara.

U ovu cenu uračunat je prevoz, poseta srednjovekovnoj Ramskoj tvrđavi, obilazak vidikovca na Dunavu, krstarenje Đerdapskom klisurom i poseta arheološkom nalazištu Lepenski vir.

Preko istoimene agencije Novosađani po ceni od 13.000 dinara po osobi mogu da provedu interesantan vikend u okviru aranžmana Titovim "Plavim vozom" do "Užičke republike".

Predviđena je vožnja Titovim vozom u oba smera, noćenje s doručkom u hotelu na Zlatiboru, tematska večera sa muzičkim programom, razgledanje Užica, muzeja i fabrike municije, kao i ostalih znamenitosti grada.

U cenu nisu uračunati izlet na Kadinjaču, Mokru Goru i Drvengrad, kao ni izlet "Užička republika" i obilazak Uvačkog jezera i vidikovca Molitva.

Turistička agencija "Maestral" takođe u ponudi ima veoma interesantne domaće destinacije, a jedna od njih je jednodnevni izlaz na Krupajsko vrelo po ceni od 1.690 dinara.

Putnici mogu da posete mnogobrojne manastire, kao i da obiđu Resavsku pećinu s tim da je ulaznica 350 dinara.

Po ceni od 3.000 dinara Novosađani mogu da upoznaju prirodne lepote Ovčarsko-Kablarske klisure i njene znamenitosti.

Oni koji žele da na jedan dan otputuju do Sarajeva mogu to da učine preko Turističke agencije "Evropa turs", koja organizuje jednodnevni izlet u prestonicu BiH po ceni od 25 evra. U cenu nije uračunat izlet do vrela Bosne koji staje dodatnih pet evra.

Naši sugrađani koji su navikli da u ovo doba godine odlaze u šoping u neki evropski centar mode, umesto u Rim ili Beč imaju priliku da otputuju u Etno selo Stanišići. Cena aranžmana je 1.200 dinara, a izlet podrazumeva obilazak etno kompleksa i odlazak u šoping do robne kuće "Fis". Povratak za Novi Sad planiran je u večernjim satima.

Agencija "Avenija putovanja" ima veoma bogatu ponudu jednodnevnih i dvodnevnih izleta po zemlji, a kako saznajemo, jedan od najtraženijih sa prenoćištem jeste Đavolja Varoš. Cena aranžmana je 6.950 dinara.

Oni koji odluče da otputuju preko agencije "Grand tours", imaju priliku da obiđu Smederevsku tvrđave po ceni od 1.700 dinara.

Izlet do Manastira Tumane i Golubačke tvrđave staje 1.300 dinara, a za Novosađane koji žele da uživaju u lepoti zapadne Srbije omogućili su obilazak Tršića po ceni od 1.500 dinara.

Agencija "Kompas" takođe ima bogatu ponudu jednodnevnih izleta po Srbiji, a jedan od njih je obilazak Tvrđava na Dunavu i izlet do Srebrnog jezera. Cena ovog aranžmana je 3.000 dinara.

Novosađani kažu da agencije imaju zanimljive aranžmane, ali da su oni poprilično skupi u odnosu na jednodnevne izlete koji su se organizovali po inostranstvu.

Marina navodi kako je često putovala preko agencija po evropskim gradovima i da joj se čini kako su izleti nekad bili mnogo povoljniji.

– Pošto volim da putujem, išla sam u Temišvar preko agencije i cena aranžmana je bila 1.000 dinara, a jednodnevni izlet u Beč sam platila svega 25 evra. Sada da bih otputovala do Golupca treba da platim duplo više. Mislim da su cene poprilično jake – navodi Marina.

Novosađanka Ivana istog je mišljenja, ali smatra da su izleti napravljeni za svačiji ukus i svačiji džep. Kako navodi, ona se pre dve nedelje preko jedne turističke agencije zaputila u obilazak tvrđava na Dunavu.

– Prelepo iskustvo, profesionalna agencija, jer je sve lepo osmišljeno. Ima još mesta koje nisam posetila, a sada je idealna prilika za to – objašnjava Ivana.

I Marija B. kaže da je išla na jednodnevni izlet, krstarenje Đerdapskom klisurom, a njeni utisci su odlični.

– Bilo je nezaboravno, odmorila sam se i napunila baterije. Doduše cena je malo jača, ali vredi svaku paru – zaključila je ova naša sugrađanka.

Novosađanka Biljana navodi da je baš i ne privlače ove destinacije, jer je skoro sve obišla tokom školovanja, kada je u osnovnoj i srednjoj školi išla na ekskurzije.

Oceni vest:
5
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Evo, trčim da se vozim u zatvorenom

  pre 964 dana i 23 sata

  Šta bi sa rečnim turizmom, rečnim brodovima i mini krstarenjima iz ovog nazovi Grada na reci?

  Oceni komentar:
  0
  2