Turski reprezentativac prvak Evrope u rvanju slobodnim stilom

Turski reprezentativac prvak Evrope u rvanju slobodnim stilom

Rvač Ibrahim Ciftci iz Turske osvojio je zlatnu medalju u rvanju slobodnim stilom u kategoriji do 97 kilograma na Evropskom prvenstvu u rvanju za mlađe seniore do 23 godine, koje se ove nedelje održava u novosadskom Spensu.

U kategoriji rvanja slobodnim stilom do 57 kilograma šampion Starog kontinenta postao je Andrii Yatsenko iz Ukrajine koji je pobedio Amirkhana Guvazhokova iz Rusije.

Turski takmičar Saban Kiziltas okitio se bronzom nakon pobede nad Razvanom Kovacsom 7:5 iz Rumunije, dok je druga bronzana medalja pripala Robertiju Dingashviliju koji je pobedio Mikyaya Salima Naima iz Bugarske 5:4. U kategoriji do 65 kilograma trijumfovao je Vazgen Tevanyan iz Jermenije koji je bio bolji od Edemija Bolkvadzea iz Gruzije 2:1.

Bronzane medalje osvojili su Ilman Mukhtarov iz Francuske i Roman Asharin iz Mađarske koji je pobedio rvača Severne Makedonije Fatija Vejselija 14:2. 

Reprezentativac Rusije Razambek Zhamalov osvojio je zlato u kategoriji do 70 kilograma pobedivši Patryka Olenczyn iz Poljske. Sa bronzom oko vrata završili su Daud Ibragimov iz Azerbejdžana i Mihail Iliev Georgiev iz Bugarske. 

U kategoriji do 79 kilograma Radik Valiev iz Rusije u borbi za zlato pobedio je takmičara Turske Ramazana Sarija 7:2.  Bronzane medalje su osvojili Adlan Bataiev iz Ukrajine i Tariel Gaprindasvhili iz Gruzije.Prvak Evrope u kategoriji do 97 kilograma postao je turski reprezentativac Ibrahim Ciftci iz Turske koji je bio bolji od Shamila Alievitcha Musaeva iz Rusije 7:4.

Bronzane medalje osvojili su Dzianis Khramiankou iz Belorusije i Givi Matharashvili iz Gruzije koji je pobedio predstavnika Srbije Aleksandra Pantelića 10:0. 

U nedelju, poslednjeg dana prvenstva, predviđeni su finalni mečevi za muškarce u preostalih pet kategorija u slobodnom stilu.

Rezultati i snimci mečeva su dostupni na sajtu United World Wrestling.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan