Tužbe zbog ujeda pasa sve više nagrizaju budžet Grada

Tužbe zbog ujeda pasa sve više nagrizaju budžet Grada

Podaci gradskih službi pokazuju da se u proseku svaki dan podnesu po dve tužbe protiv novosadske samouprave zbog ujeda pasa.

Tako je "Zoohigijena" za prvih šest meseci ove godine primila 118 tužbi, a Pravobranilašto je evidentiralo 388 tužbi i još 143 predloga za mirno rešavanje spora za naknadu štete nastale usled ujeda životinja, javlja 021.rs.

Ovi podaci su izneti u odgovoru Gradske uprave za komunalne poslove na pitanje odbornika SRS Vanje Božića o tome koliko je tužbi podneto, a time je potvrđeno da Novi Sad i dalje ima veliki problem sa tužbama zbog ujeda pasa.

Portal 021.rs podseća da je lokalna vlast u Novom Sadu u zadnjih desetak godina isplatila stotine miliona dinara za tužbe zbog ujeda pasa, dodajući da su troškovi ogromni jer novosadski sud skoro u svakom slučaju prihvati tužbu, te se iz budžeta Grada se po tužbi izdvaja i do pola miliona dinara.

Pokušaj gradskih vlasti da se ti predmeti reše mirnim putem sklapanjem sporazuma samo su delimično pomogli, jer i kod takvih slučajeva Grad isplaćuje desetine hiljada dinara po sporazumu, navodi 021.

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • ja

  pre 1957 dana i 14 sati

  "da Novi Sad i dalje ima veliki problem sa tužbama zbog ujeda pasa." - Dobro je, ja mislio da Novi Sad i dalje ima problem sa velikim brojem pasa lutalica, kad ono ima problem sa tuzbama. :-)

  Oceni komentar:
  0
  9
 • Novosađanka

  pre 1957 dana i 14 sati

  A da se malo ažurnije sklanjaju lutalice sa ulica. Godinama prisustvujem napadima lutalica, koji mesecima se skupljaju i napadaju ljude sa leđa, posebno bicikliste,, pre nego što se neki odnesu. Većina je sita i nahranjena. U međuvremenu se i pare, tako da se umnožavaju ogromnom brzinom. A ovde se žali što grad plaća odštetu, umesto da se sklone čopori.

  Oceni komentar:
  0
  10
 • Novosađanka

  pre 1957 dana i 14 sati

  Prave se hoteli za vlasničke pse u Zoohigijeni, a dobijam informaciju u Zoohigijeni posle prijave napada agresivnog psa lutalice na muškarca, da će se uhvatiti i sterilisati i vratiti na ulicu, i da je to gradska odluka Onda čuđenje zbog povećanog broja napada.Nemam reći. ???!!

  Oceni komentar:
  0
  8
 • debeli

  pre 1956 dana i 21 sat

  baš me zanima koji je procenat ‚‚pravih‚‚ ugriza od strane lutalica.ljudi su za pare na sve spremni i siguran sam da bar 95 posto svih tužbi je lažno.znam nekoliko primera da su ili vlasnički psi ili samopovredjivanja uzroci nekih povreda i udri po tužbi,udri po gradu,udri po lutalicama.advokati pevaju,sudovi takodje.da li ima bar jedan slučaj da ‚‚ujedeni‚‚ gradjanin nije dobio pare.otac,majka,troje dece,djed,nana,dajdža,šurnaja,šogor,,, svi ujedeni od lutalice.kako da ne,how yes no. i svi dobiše pare na sudu.great rockenroll swindle!

  Oceni komentar:
  4
  1
 • Svedok

  pre 1956 dana i 21 sat

  Već tri godine non stop u mom kraju ćopori lutalica napadaju ljude, lično sam video oko 60 napada i kidisanja na ljude, tri osobe su i ugrizli psi. Psi su nahranjeni i kad su ugrizli ljude napali su ih sa leđa. Neki psi su sklanjani pa vraćani posle tri meseca. Isti psi su napali više ljudi. To više nisu lutalice kakve pamtim ranije koje prose hranu, već nahranjene bande.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Kiki

  pre 1944 dana i 4 sata

  Rešenje je jednostavno, uspavati pse lutalice. Neka naša deca i mi budemo bezbedni.

  Oceni komentar:
  0
  1