Tužilaštvo podiglo optužnice za pokušaj otmice na Detelinari

Tužilaštvo podiglo optužnice za pokušaj otmice na Detelinari

Slučaj iz maja dobija uskoro epilog na sudu.

Kako javlja "Blic", Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv Gorana Kovačevića zvanog Goranac, službenika policijske uprave u Novom Sadu Dalibora Bogdanovića zvanog Boća, Nenada Stevića, dečka ubijene Teodore Kaćanski, policajca iz Obrenovca Vladice Rakića i Božidara Bosnića zbog otmice Gorana Cvijetića koja se dogodila u Novom Sadu krajem maja ove godine.

Oni se optužnicom, koja još uvek nije pravosnažna, terete za otmicu u saizvršilaštvu, dok se Stević i Bosnić sumnjiče i za ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Otmica kakva se viđa samo u filmovima dogodila se krajem maja, kada su Bosnić i Stević ispred jedne zgrade na Detelinari pod pretnjom pištoljem naterali Cvijetića da se preda, išutirali ga, vezali i ubacili u gepek "audija" beogradskih tablica kojim su se uputili ka izlazu iz grada.

Prema ranijim saznanjima na licu mesta bili su i Goranac, Rakić i Bogdanović, ali su se oni udaljili drugim automobilom i uhapšeni su nekoliko dana kasnije.

U trenutku otmice alarmirana je i policija koja brzo došla do mesta otmice, ali i naložila blokadu grada.

Automobil u kom su bili Stević, Bosnić i oteti Cvijetić primećen je na mostu Slobode, a onda je usledila policijska potera po delovima Sremske Kamenice da bi patrola saobraćajne policije sustigla otmičare na Mišeluku. U tom trenutku patroli saobraćajaca pridružila se i ekipa Interventne policije koja je pohapsila otmičare.

Istraga je pokazala da su sa otmicom povezani i Goranac, Bogdanović i Rakić, pa su i oni uhapšeni.

Opširnije ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan