TVIT PROSVETLJENJA: Gradonačelnik vas voli, nema više smaranja!

TVIT PROSVETLJENJA: Gradonačelnik vas voli, nema više smaranja!

...i neka posle neko kaže da se ovde zaostaje za zemljama EU. Pa ovde se, bre, ide i tri koraka unapred. Evo, recimo, u oblasti informisanja građana Novog Sada. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je lepo prepoznao nepotrebnost glomaznog aparata za informisanje Novosađana i sasvim smarajuće zatrpavanje građana viškom informacija od kojih "nemaju nikakve koristi"...

Zato je naš gradonačelnik na svom tviter nalogu, još pre četiri dana, građanima dao informaciju ko će nastupati na Trgu slobode za doček Nove godine. Zdravko Čolić. I tu je stavljena tačka na informacije. Od tada iz Gradske kuće ni A - ni Be! Tačno kako treba.

Tako je konačno napušten onaj zastareli sistem u kome su građani zatrpavani nepotrebnim informacijama. Recimo: ko će još nastupati, u koje vreme, ko to organizuje, koliko će nas ta zabava koštati naših para? Zaobiđen je taj prastari koncept kada se održi konferencija za novinare, pa se onda ovi dokazani besposličari sa viškom vremena tu jave i postavljaju neka pitanja, među kojima bi moglo da bude i za građane sasvim irelevantno – Zašto Čola? Ima tu i nekih koji bi onda posle smarali građane tekstovima koliko nas sve to košta i u kojima traže objašnjenje ko je je i na osnovu čega procenio njihov muzički ukus. Dakle, čisto smaranje! Jer, poznato je da Novosađanima niko nije udovoljio. Zato vam je gradonačelnik lepo tvitnuo: Čola. I to je to. Tačka.


Ukratko, sledeći ovu novu praksu, nadamo se da će građani Novog Sada uskoro biti obradovani isključivanjem iz kompletnog procesa donošenja odluka. Jer znamo da to sve samo smara. Treba ukinuti TV prenose zasedanja skupštine grada i novinarima zabraniti prisustvo istim. Jer građane ne treba smarati time šta se tamo radi. Dovoljno je da predsednik Skupštine grada ili Gradonačelnik na svojim tviter profilima puste poruku – na primer, "Usvojili smo budžet" #novisadbudzet #coolbudzet #nikadboljibudzet, ili "Doneli smo nove regulacione planove" #novisadlikenewyork #novisadidragutintopic, ili "Povećali smo vam porez na imovinu" #duznistenamjospara #parenasunce, ili "Lako cemo za bivše direktore" #svojismo #foteljafoteljumije  ... I tako ...

Naravno, treba ukinuti i štampanje Službenog lista Grada Novog Sada, jer čemu bacanje para i seča šuma, to, ionako, niko ne čita. Zna onaj ko treba da zna. Jeste da se radi o vašim parama, ali i vama je jasno da baš i ne želite da znate kako se one troše. To vas samo smara. Može da dovede i do depresije. Nego, osmeh na lice i na koncert. A, ako se ovaj pionirski poduhvat modernizacije pokaže dobro na Novom Sadu, onda isti što pre treba da primene i drugi gradovi, ali i vojvođanska i republička adminsitracija.

I da se vratimo tom koncertu i dočeku na Trgu. Tvit je sasvim dovoljan za Novosađane. A ima i dodatnu vrednost, recimo, sada svi ljubitelji Zdravka Čolića diljem bivše Juge koji prate tviter nalog gradonačelnika Novog Sada znaju gde će za novu godinu. A to znači i dodatni priliv za naše ugostitelje i hotelijere. Ovaj tvit ima još jednu moguću upotrebu. Recimo, ako građaninu Zdravku Čoliću zatreba kredit, on može da ode u bilo koju banku i da ga pokaže kao dokaz da ima ugovorene poslove, i da će imati od čega da vrati kredit. Pa, je l' to sve malo? 

Oceni vest:
26
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nikola ns

  pre 2125 dana i 4 sata

  Urnebesno :-) Skoro ko njuzovci.
  Hit su mi oni hasstagovi #novisadidragutintopic #duznistenamjospara #foteljafoteljumije ...

  Oceni komentar:
  2
  6