Tviter "nenamerno" koristio telefone i mejlove korisnika u reklamne svrhe

Tviter "nenamerno" koristio telefone i mejlove korisnika u reklamne svrhe

Kompanikje Tviter objavila je izvinjenje korisnicima jer je "nenamerno" koristila u marketinške svrhe telefonske brojeve i elektronske adrese koji su upisivani radi zaštite naloga.

– Nedavno smo otkrili da su, kada ste upisali elektronsku adresu ili telefonski broj iz bezbednosnih razloga, na primer, radi dvostruke potvrde identiteta, ovi podaci možda nenamerno korišćeni u reklamne svrhe – navodi se u saopštenju te društvene mreže.

Tviter je objavio da su ove informacije korišćene u reklamnom sistemu ove mreže i partnerskih servisa, što je omogućilo kompanijama da ciljano usmeravaju reklame na osnovu marketinških lista.

Kada je jedan oglašavač objavio svoju marketinšku listu, utvrđeno je da se pojedini korisnici poklapaju sa listama osoba koje su zbog bezbednosti upisale svoje elektronske adrese ili telefonski broj, prenela je agencija DPA.

– Ovo je bila greška i izvinjavamo se – saopštio je Tviter i dodao da "ne može sa sigurnošću da kaže koliko je ljudi obuhvaćeno".

Kompanija sa sedištem u San Francisku naglasila je da podaci nisu deljeni eksterno i da je pitanje rešeno od 17. septembra.
Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan