TVRĐAVA: Najboljim studentima uručene "Dositejeve nagrade" (FOTO)

TVRĐAVA: Najboljim studentima uručene "Dositejeve nagrade" (FOTO)

Ove godine 1.500 najbolјih studenta završnih godina u Srbiji zaslužilo je stipendiju, takozvanu Dositejevu nagradu, koju dodelјuje Fond za mlade talente Ministarstva omladine i sporta.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno sa predsednikom Fonda i ministrom Vanjom Udovičićem, uručio je danas stipendije i plakete najbolјima sa Univerziteta u Novom Sadu, na platou kod sata na Petrovaradinskoj tvrđavi.


– Čestitam sjajnim studentima, njihovim porodicama i profesorima. Želim da ih zamolim da ostanu u Srbiji, u svojim gradovima. Treba nam njihova pamet da bi Srbija bila bolјa. Ako i odu u instranstvo na specijalizaciju, neka se vrate u svoju otadžbinu, jer nemaju odgovornost samo prema sebi, već i prema svom narodu. Danas je svet egocentričan, ali ja verujem da svi imamo obavezu prema svojim zajednicama i treba da funkcionišemo kao velika porodica. Nadam se da među ovim mladim lјudima postoji takva volјa. I, kako je to veliki Dositej rekao, "Knjige braćo knjige, a ne zvona i praporci" –
naglasio je gradonačelnik Vučević, a preneo njegov kabinet. 


Prema rečima ministra Udovičića, broj studenta kojima se dodelјuju stipendije svake godine bude veći za oko pedeset, a ovoga puta čak 469 njih sa Univerziteta u Novom Sadu je nagrađeno.

– Želimo da pošalјemo poruku čitavom društvu da se trud, zalaganje i odricanje isplate i da se tako postaje najbolјi. Kao država to prepoznajemo i podržavamo. Želimo da svake godine bude što više onih koji zaslužuju nagrade i da nastavimo trend povećanja iznosa stipendije sa sadašnjih 30.000 na minimum 33.000 dinara mesečno – poručio je Udovičić.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan