U avgustu počinјe podnošenјe zahteva za finansijsku podršku porodicama sa decom upisanom u privatne vrtiće

U avgustu počinјe podnošenјe zahteva za finansijsku podršku porodicama sa decom upisanom u privatne vrtiće

U skladu sa Odlukom o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom, pravo na finansijsku podršku može da ostvari porodica sa decom uzrasta od šest meseci do polaska u osnovnu školu koja su upisana u predškolsku ustanovu na teritoriji Grada Novog Sada čiji je osnivač drugo pravno i fizičko lice.

Zahtevi za finansijsku podršku podnose se od 1. do 31. avgusta 2020. godine Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu, putem Pisarnice Gradske uprave za opšte poslove.

Zahteve podnose kako roditelјi za novoupisanu decu, tako i roditelјi odranije upisane dece, s obzirom da rešenje o pravu na finansijsku podršku važi do 31. avgusta 2020. godine.

Finansijsku podršku roditelј može da ostvari od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva.

Obrasci zahteva mogu se preuzeti u Pisarnici Gradske uprave za opšte poslove, Trg slobode broj 1, ili na sajtu Grada  u sekciji "Dokumenti Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu".

S obzirom na to da je Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu, uz dopis, prosledila putem mejla svim predškolskim ustanovoma na teritoriji Grada Novog Sada čiji je osnivač drugo pravno i fizičko lice i obrazac zahteva za 2020/2021. godinu, roditelјi dece mogu zahteve preuzeti i u predškolskoj ustanovi u koju je dete upisano.

U skladu sa članom 34. Odluke o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom, finansijska podrška isplaćuje se u tekućem mesecu za prethodni mesec, uz dokaz o uplati roditelјa na tekući račun privatne predškolske ustanove i overen mesečni izveštaj privatne predškolske ustanove o prisutnosti dece za svako dete koje ostvaruje finansijsku podršku (SPD obrazac), navodi se u saopštenju iz Gradske kuće.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan