U Beogradu skup SNS "Srbija nade" - jaka kiša otežava situaciju

U Beogradu skup SNS "Srbija nade" - jaka kiša otežava situaciju

Skup Srpske napredne stranke pod nazivom "Srbija nade" održava se večeras na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, ispred Doma Narodne skupštine, a pristalice SNS-a iz unutrašnjosti od ranih jutarnjih sati stižu u glavni grad Srbije.

U centru Beograda pada jaka kiša, a širi centar grada u potpunosti je blokiran. Neki građani se od pljuska sklanjaju po haustorima okolnih zgrada, neki idu sa skupa, a mnogi i ostaju.

Intoniranjem himne "Bože pravde" u interpretaciji Ljubice Vraneš počeo je miting "Srbija nade". U centru grada pada jaka kiša, a glumac Lepomir Ivković je sa bine okupljenima poručio da će se nebo jednom razvedriti i da će nas opet obasjati sunce.

Stotine hjiljada duša ovde stoji u nadi za svu našu decu – rekao je Ivković građanima koji su došli na miting

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao na mitingu da kada je počeo da se bavi politikom, pre 30 godina, nije verovao da će ikada govoriti na skupu posvećenom borbi protiv nasilja, i to nasilja Srba nad Srbima.

Govoreći o predaji Slobodana Miloševića Hagu, on je istakao "Ne dam našeg predsednika, ne dam predsednika kojeg smo svi izabrali".

Organizatorima protesta "Srbija protiv nasilja" Dačić je poručio da ne organizuju demonstracije jer brinu o deci, već da bi došli na vlast i istakao da im neće biti dozvoljeno da ponovo osvoje vlast na ulici kao 5. oktobra. 


Glumac Lazar Ristovski rekao je da ovaj miting pokazuje da postoji Srbija van Beograda. On je upozorio da ako se ova konfrontacija u društvu nastavi daljim zaoštravanje odnosa i mržnjom preti opasnost od građanskog rata. Kako je rekao, dva su načina da se ova situacija reši, a oba podrazumevaju katarzu.

Jedna je zajednička katarza kroz zajednički zagrljaj u kojem bismo prolili suze radosnice, a u to malo verujem. A drugi način je da se desi katarza u kojoj pada krv na ulicama, gori Skupština i u kojoj se gine. U tom slučaju Srbija se vraća 100 godina unazad – upozorio je Ristovski.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je na skupu "Srbija nade" u Beogradu da su ljudi iz Republike Srke došli da podrže Srbiju – "Srbiju snažnu i jaku, koju vodi Aleksandar Vučić".

Važno je da kažemo da hoćemo normalnu Srbiju. Toj Srbiji smo večeras posvećeni i toj Srbiji koju vodi Aleksandar Vučić mi verujemo. Neka živi Srbija! Neka živi Republika Srpska! Neka živi Rusija – istakao je Dodik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da od subote neće biti predsednik Srpske napredne stranke.

Ovo je poslednje veče koje vam se obraćam kao predsednik SNS – rekao je Vučić na mitingu "Srbija nade" u Beogradu.

On je kazao da će od subote Srpska napredna stranka imati nekog drugog na čelu, a on će biti samo "predsednik svih građana", a ne predsednik političke partije.

Izvor: N1NOVA.rs

Oceni vest:
2
14

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Moje mišljenje

  pre 6 dana i 23 sata

  Naslov je potpuno pogrešan. Treba da glasi "Srbija bez nade".
  Izražavanjem svoje SNS želje da se ništa ne promeni, izaziva se bes u narodu.
  Ovakva Srbija nije narodna Srbija. Kao da živim u tuđoj zemlji, koju uređuje neko ko meni nije blizak, na način kako to ne želim.

  Oceni komentar:
  1
  3
 • Naprdnjacka Smrdija

  pre 6 dana i 23 sata

  Ima Boga, kisa je pocela tacno u 19h… :)))

  Oceni komentar:
  1
  3