U bojkot za Novi Sad: Bez podele na našu i "našu našu" decu (FOTO i VIDEO)

U bojkot za Novi Sad: Bez podele na našu i "našu našu" decu (FOTO i VIDEO)

Stotinak Novosađana prisustvovalo u petak uveče protestu "U bojkot za Novi Sad" koji je održan na trgu ispred SNP-a.

Građanima je poručeno da je svaki uništeni život u Srbiji u poslednjih 30 godina razlog za bojkot izbora a pripadnicima mađarske nacionalne zajednice da se ne plaše pritisaka SVM-a, jer padom režima Aleksandra Vučića, pada i Ištvan Pastor.


Novinarka i građanska aktivistkinja, Marija Srdić, rekla je prisutnima da je u bojkotu zbog atmosfere stalnog nasilja i straha u državi.

U bojkotu sam da dam primer svome sinu i svoj našoj deci. Još neko ovih dana govori o našoj deci. E, pa ima naše dece i ima "naše naše" dece. Naša deca nas napuštaju i odlaze iz ovog brloga. A "naša naša" deca su po partijskim spiskovima i po partijskim linijama smeštena ovde i ovde... i to su neka druga naša deca – objasnila je Srdić.


Član Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara i pokrajinski poslanik, Aron Čonka, kazao je da je izborni prag smanjen sa pet na tri odsto da bi se mogučilo raznim Firerima da izađu na izbore i da se domognu mandata.

Uvodi se i korektivni faktor za stranke nacionalnih manjina. To znači betoniranje pozicije onih manjinskih stranaka koje su faktički deo režima Aleksandra Vučića. Na osvojene glasove dodaje im se 35 odsto nepostojećih glasova, a sve pod plaštom pozitivne diskriminacije – izjavio je Čonka.

On je SVM nazvao krilom SNS-a i na mađarskom uputio poruku sunarodnicima da se ne plaše i da bojkotuju predstojeće izbore.Nakon završenih govora, prisutni su prošetali gradom i protest završili u ulici Ilije Ognjanovica, ispred sedišta SNS-a, čije prostorije su izlepili plakatima na kojima je pisalo "Bojkot". Takođe su simbolično pocepali papire na kojima je pisalo "kapilarni glasovi" koje su onda bacili u kese za smeće.

Oceni vest:
8
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Tenji Ksenja

  pre 1583 dana i 14 sati

  Nema i ne sme da bude nase i nase dece ali ima i iako sam u godinama imam decu i mislim da ne sme biti razlike. Podrzavam vas u svemu zivi bili i borite se za prava i buducnot sve dece, moja zelja je biti u dobrom u zlu zajedno.

  Oceni komentar:
  3
  3