U bolnici na Mišeluku u ponedeljak preminuo i muškarac star 26 godina

U bolnici na Mišeluku u ponedeljak preminuo i muškarac star 26 godina

U kovid bolnici na Mišeluku u ponedeljak je primljen rekordan broj pacijenata u jednom danu, njih 60, a istovremeno je preminuo i mladić od 26 godina koji je bio nevakcinisan i priključen na respirator.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je da na jednog vakcinisanog pacijenta na intenzivnoj nezi, a to su uvek starije osobe sa već nekim pridruženim bolestima, dolazi 10 nevakcinisanih bez ikakvih ranijih oboljenja, javlja Radio 021.

Skoro dve trećine pacijenata su osobe mlađe od 50 godina i to mahom nevakcinisane. Na odeljenjima intenzivne terapije praktično imate na jednog vakcinisanog pacijenta deset nevakcinisanih. Čak i taj jedan vakcinisani je skoro uvek starija osoba sa pridruženim bolestima koje su mu već iskompromitovale imuni sistem. Na žalost, nama su na respiratoru osobe u tridesetim godinama, a imali smo u ponedeljak i slučaj da je preminuo mladić rođen 1995. godine koji nije bio vakcinisan. To mora da se kaže, moraju svi da shvate, niko ne može da pobegne od virusa – naglasio je Gojković.

On je, uz ponovni apel građanima da se vakcinišu, naveo da vojvođanske zdravstvene ustanove i dalje pretežno rade redovno i da je objekat na Mišeluku opravdao svoje postojanje. Međutim, kako je dodao, ukoliko se nastavi priliv ovolikog broja obolelih, neki objekti će morati da budu prebačeni u kovid sistem, zbog čega će biti otkazivanja redovnih operacija i rada medicinskih ustanova, prenosi 021.rs.

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan