"U buduće će roditelji ocenjivati nastavnike i direktore škola"

"U buduće će roditelji ocenjivati nastavnike i direktore škola"

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević najavio je da će uloga roditelja u školi biti mnogo veća.

Dodao je i da će oni ubuduće ocenjivati i rad nastavnika i direktora.

"Roditeljima je dodeljena slaba uloga u školi i to mora da se promeni. Njih niko nikada nije pitao šta zaista misle, a oni mnogo znaju. Zato pojačavamo ulogu roditelja u odlučivanju, kontroli i ocenjivanju nastavnika i direktora škola, i to kroz nezavisna, nova roditeljska tela", rekao je Šarčević za izdanje "Politike".

Ministar je obećao i veću ulogu inspekcija, kažnjavanje direktora i sekretara škola koji prikrivaju radna mesta, kao i dostupnost podataka za celokupno privatno obrazovanje, posebno za fakultete.

Kako je naveo, fakulteti koji ne dostave podatke o svom radu, dospeće na listu nepoželjnih.

Teničko obrazovanje i Informatika postaće jedan predmet koji će se zvati Dizajn, najavio je Šarčević.

On je se osvrnuo i na mogućnost novčanog kažnjavanja roditelja čija deca imaju više od 20 neopravdanih izostanaka.

Šarčević je kazao i da će u Ministarstvu ostati bivši ministar Srđan Verbić i radiće na konceptu velike mature.

 

 
Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad Republički hidrometeorološki zavod dnevni horoskop raspored sahrana novi sad Dom zdravlja Novi Sad raspored sahrana i ispraćaja bez struje vremenska prognoza elektrovojvodina sahrane novi sad JKP Vodovod i kanalizacija horoskop horoskopski znaci servisne informacije novi sad isključenja struje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević skupština grada novog sada pošte srbije jkp lisje Isključenje struje novosađani bebe bez vode isključenje vode novosadsko porodilište zodijak klinika za ginekologiju i akušerstvo štrajk poštara Elektrodistribucija Novi Sad betanija