"U buduće će roditelji ocenjivati nastavnike i direktore škola"

"U buduće će roditelji ocenjivati nastavnike i direktore škola"

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević najavio je da će uloga roditelja u školi biti mnogo veća.

Dodao je i da će oni ubuduće ocenjivati i rad nastavnika i direktora.

"Roditeljima je dodeljena slaba uloga u školi i to mora da se promeni. Njih niko nikada nije pitao šta zaista misle, a oni mnogo znaju. Zato pojačavamo ulogu roditelja u odlučivanju, kontroli i ocenjivanju nastavnika i direktora škola, i to kroz nezavisna, nova roditeljska tela", rekao je Šarčević za izdanje "Politike".

Ministar je obećao i veću ulogu inspekcija, kažnjavanje direktora i sekretara škola koji prikrivaju radna mesta, kao i dostupnost podataka za celokupno privatno obrazovanje, posebno za fakultete.

Kako je naveo, fakulteti koji ne dostave podatke o svom radu, dospeće na listu nepoželjnih.

Teničko obrazovanje i Informatika postaće jedan predmet koji će se zvati Dizajn, najavio je Šarčević.

On je se osvrnuo i na mogućnost novčanog kažnjavanja roditelja čija deca imaju više od 20 neopravdanih izostanaka.

Šarčević je kazao i da će u Ministarstvu ostati bivši ministar Srđan Verbić i radiće na konceptu velike mature.

 

 
Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad jkp lisje Isključenje struje horoskopski znaci novosadsko porodilište bez struje klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje betanija raspored sahrana novi sad bez vode gradsko groblje bebe horoskop JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina novosađani matičar novi sad sahrana jkp novosadska toplana javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija Republički hidrometeorološki zavod isključenje vode sahrane nevreme Vreme u Novom Sadu detelinara Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije novi sad servisne informacije