U delu Salajke planira se izgradnja višespratnica, zaštićeni objekti biće sačuvani

U delu Salajke planira se izgradnja višespratnica, zaštićeni objekti biće sačuvani

Plan detaljne regulacije bloka ulica Kisačke, Temerinske i Dositejeve, u kojem se predviđa izgradnja višespratnica, nalazi se na ranom javnom uvidu do 4. februara.

U ovom delu grada se nalaze i dva objekta – kuća Mileve Marić Ajnštajn u Kisačkoj, te zgrada Lazara Dunđerskog u Temerinskoj – koji su pod zaštitom i oni će biti sačuvani, ali će biti okruženi višespratnicama, budući da će na ovom prostoru biti omogućena izgradnja zgrada od dva do pet spratova sa potkrovljem, prenosi portal 021.rs.

– Stanje građevinskog fonda je u većini slučajeva izuzetno loše, te je započeta rekonstrukcija uz Kisačku i na produžetku Karađorđeve ulice, kao i na planiranoj regulaciji Dositejeve, koja se proširuje na jugu – navodi se u planskom dokumentu, te ističe da ovo područje karakteriše "izuzetan položaj u odnosu na saobraćajnu mrežu grada i neposredna blizina gradskog jezgra".

Urbanisti su ukazali i na nedostatak zelenih površina u ovom delu, zbog čega će se formirati manji park u središnjem delu područja obuhvaćenog planom, prenosi portal Radija 021

Oceni vest:
2
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan