U Dunav se izlila tečnost nepoznatog porekla

U Dunav se izlila tečnost nepoznatog porekla

Nepoznata tečnost izlila se sinoć u Dunav, na Beogradskom keju, kod Žeželjevog mosta, a trenutno se ispituje o kakvoj materiji je reč.

U JKP "Vodovod i kanalizacija" navode za 021.rs da tokom noći nisu dobijali prijave zbog ovog slučaja, ali da se ovog trenutka ne može znati od čega je pena.
 
Kako su u tom preduzeću objasnili za 021.rs, kada je reč o pojavi pene, ona je najčešće organskog porekla, razgradiva je u vodi, zbog čega ne bi trebalo da predstavlja zagađenje. Ipak, uzeće uzorke vode i poslati ih na analizu.
 
- Prvo će naša laboratorija proveriti sastav otpadne vode iz tog perioda. Ukoliko se utvrdi da ima ozbiljnih zagađenja u uzorku, poslaćemo ih nekoj od akreditovanih laboratorija da se tačno utvrdi šta je ispušteno u kanalizacioni sistem. Podsećamo vas da se većina vode bez bilo kakvog prečišćavanja, osim mehaničkog tretmana putem automatskih uređaja ili korpi, direktno odvodi u Dunav, osim jednog malog dela, a to je kanalizacija u Kovilju, Stepanovićevu i Rumenki –  poručuju u "Vodovodu" za 021.rs.
 
Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde. 
Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

betanija bez vode sremski karlovci gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević raspored sahrana i ispraćaja JKP Vodovod i kanalizacija gradsko groblje Vreme u Novom Sadu elektrovojvodina Isključenje struje vremenska prognoza novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad bez struje servisne informacije isključenje vode horoskop matičar novi sad servisne informacije novi sad sahrana horoskopski znaci jkp lisje novosadsko porodilište novosađani klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe raspored sahrana novi sad sahrane Republički hidrometeorološki zavod isključenja struje