U Dunav se izlila tečnost nepoznatog porekla

U Dunav se izlila tečnost nepoznatog porekla

Nepoznata tečnost izlila se sinoć u Dunav, na Beogradskom keju, kod Žeželjevog mosta, a trenutno se ispituje o kakvoj materiji je reč.

U JKP "Vodovod i kanalizacija" navode za 021.rs da tokom noći nisu dobijali prijave zbog ovog slučaja, ali da se ovog trenutka ne može znati od čega je pena.
 
Kako su u tom preduzeću objasnili za 021.rs, kada je reč o pojavi pene, ona je najčešće organskog porekla, razgradiva je u vodi, zbog čega ne bi trebalo da predstavlja zagađenje. Ipak, uzeće uzorke vode i poslati ih na analizu.
 
- Prvo će naša laboratorija proveriti sastav otpadne vode iz tog perioda. Ukoliko se utvrdi da ima ozbiljnih zagađenja u uzorku, poslaćemo ih nekoj od akreditovanih laboratorija da se tačno utvrdi šta je ispušteno u kanalizacioni sistem. Podsećamo vas da se većina vode bez bilo kakvog prečišćavanja, osim mehaničkog tretmana putem automatskih uređaja ili korpi, direktno odvodi u Dunav, osim jednog malog dela, a to je kanalizacija u Kovilju, Stepanovićevu i Rumenki –  poručuju u "Vodovodu" za 021.rs.
 
Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde. 
Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan