U dvorište OŠ Žarko Zrenjanin od danas samo uz elektronsku identifikaciju

U dvorište OŠ Žarko Zrenjanin od danas samo uz elektronsku identifikaciju

Član Gradskog veća za obrazovanje mr Vladimir Jelić posetio je Osnovnu školu "Žarko Zrenjanin" povodom početka školske godine i prezentacije projekta postavljanja tehničkih barijera za ulazak u školska dvorišta uz elektronsku identifikaciju.

Da podsetimo, OŠ "Žarko Zrenjanin" je prva škola na teritoriji Grada Novog Sada u kojoj je postavljena takva barijera.

- Nastavlja se trend povećanja broja učenika prvog razreda u Novom Sadu, a ove godine ih je za 300 više nego prošle. Sve osnovne i srednje škole su spremne za rad i danas su krenule sa redovnom nastavom. Bezbednost dece će biti prioritet i ove školske godine. Statistike su pokazale da se slučajevi vršnjačkog nasilja najčešće dešavaju u školskom dvorištu i to od lica koja nisu učenici škole. Uvođenjem tehničke barijere želimo da sprečimo ulazak u dvorište onima kojima tu nije mesto. U školsko dvorište će moći da uđu samo učenici koji imaju identifikacionu karticu i na ovaj način očekujemo da će se smanjiti stopa vršnjačkog nasilja – rekao je Vladimir Jelić i dodao da ukoliko ovaj pilot-projekat pokaže dobre rezultate biće primenjen i na druge škole.

Direktor OŠ "Žarko Zrenjanin" Žarko Mušicki zahvalio je Gradskoj upravi za obrazovanje što je njihova škola odabrana za ovaj pilot-projekat koji ima veliki značaj za bezbednost učenika i rekao da su realizaciju projekta su pomogli i nastavnici tehničkog vaspitanja

GRAD NOVI SAD će ove godine izdvojiti 291.882.480 dinara iz budžeta za investicione aktivnosti na objektima osnovnih škola, što je za 28,89%, odnosno za 65.430.150 dinara više nego prošle godine, poručuje se u saopštenju PR službe grada.

Oceni vest:
3
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan