U gerontološkom centru "Novi Sad" šestoro obolelih od Kovida-19

U gerontološkom centru "Novi Sad" šestoro obolelih od Kovida-19

Korona virus je potvrđen kod dvoje korisnika i četvoro zaposlenih u Gerontološkom centru "Novi Sad".

Kako Radio 021 saznaje u Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, danas, 4. avgusta, Kovid-19 je potvrđen i kod jedne radnice doma za stare "Konak" u Sremskoj Kamenici, kod osmoro korisnika i jednog zaposlenog u Domu za stare "Srem" u Rumi, desetoro korisnika i 16 zaposlenih u Domu za stare u Subotici (Sarajevska bb), dvoje zaposlenih u Domu za stare u Kuli, kod 13 korisnika i osmoro zaposlenih u Domu za lica ometena u mentalnom razvoju "Srce u jabuci" u mestu Jabuka, kao i kod 19 korisnika i petoro zaposlenih u Domu za stare "Nacionalni dom" u Vladimirovcima.

Postoje sumnje da se u nekoliko ustanova, u izolovanim slučajevima, pojavio korona virus kod zaposlenih, ali se čekaju rezultati PCR testova, navode u Pokrajinskom sekretarijatu i dodaju  da inspekcija socijalne zaštite svakodnevno u vidu izveštaja prati pojavu ovog virusa u ustanovama socijalne zaštite na teritoriji Vojvodine.

Radio 021 je juče objavio informaciju o petoro obolelih u Domu za stare u Futogu, koji pripada Gerontološkom centru "Novi Sad". U međuvremenu je potvrđen još jedan slučaj zaraze, a prema saznanjima ovog medija, svi su u stabilnom stanju.

Podsećamo da je početkom juna korona potvrđena kod 28 osoba u privatnom domu za stare "Mass green house" u Petrovaradinu. 

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan