U gradskim autobusima najviše se "švercuju" mladi

U gradskim autobusima najviše se "švercuju" mladi

Službenici Кomunalne policije su od avgusta 2015. do 31. maja ove godine izdali 1.603 prekršajna naloga putnicima koji su se bez karte vozili u autobusima JGSP "Novi Sad".

Po evidenciji službe tog javnog gradskog preduzeća, od početka godine izdato je 435 prekršajnih naloga, a svi oni dostavljeni su Prekršajnom sudu u Novom Sadu radi upisa u registar novčanih kazni.

Kako u JGSP "Novi Sad" navode za "Dnevnik", u poslednje vreme povećava se broj putnika koji ne plaćaju kartu, zbog čega je u planu sprovođenje određenih akcija da bi se taj problem rešio ili barem umanjio. Po evidenciji gradskog prevoznika, kartu na gotovo svim linijama najređe plaćaju mladi. Nedavno je na jednoj od prigradskih linija putnica kontrolorima pokazala falsifikovanu kartu, zbog čega joj na osnovu člana 355 Кrivičnog zakonika preti kazna do tri godine zatvora.

- Кarta može samo naizgled da bude autentična, ali ona ima nekoliko elemenata zaštite pomoću kojih kontrolori mogu da vide da li je falsifikat – kažu za "Dnevnik" u GSP-u, te poručuju da neplaćanjem karata, osim gradskog prevoznika, gube i građani, s obzirom na to da je naplativost usluga u direktnoj vezi s obnovom voznog parka i kvalitetnijim prevozom.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dule

  pre 2182 dana i 17 sati

  Samo za službena dokumenta je predviđena krivična prijava ako se falsifikuju.

  Oceni komentar:
  0
  0