U Gradskoj kući obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

U Gradskoj kući obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je predstavnike udruženja i institucija koje okupljaju osobe sa invaliditetom.

Tom prilikom on je naglasio da Grad Novi Sad predstavlja primer lokalne samopuprave koja vodi odgovornu socijalnu politiku.

- Budžet za Upravu za socijalnu i dečju zaštitu iznosi osam posto ukupnog budžeta Grada što je i te kako reprezentativno za gradove i opštine u Srbiji. Više od 366 miliona dinara izdvajamo za podršku udruženjima osoba sa invaliditetom, a postoje zakonske procedure i pravila kako se taj novac procesuira. Mnogo je učinjeno, ali izazovi su i dalje pred nama kada je reč o uklanjanju fizičkih i društvenih barijera. Obezbedićemo nove podsticaje u oblasti socijalne zaštite i to ću obrazložiti kada budemo predlagali Odluku o budžetu za 2019. godinu koja je u izradi. Deo ostvarenih prihoda opredelili smo za organizacije i ustanove koje se bave podrškom osoba sa invaliditetom. Kao zajednica bićemo ponosni da predstavimo budžet koji je i razvojni, ali i socijalno odgovoran. Očekujem da organizacije, udruženja i ustanove koje se bave ovom problematikom budu kritički nastrojeni prema Gradu jer ćemo tako biti uspešniji, i jedino zajedno možemo postići bolje rezultate – naglasio je gradonačelnik Vučević.
 


Prisutnima na prijemu obratio se i predsednik Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Novi Sad i predsednik Koordinacionog odbora osoba sa invaliditetom Grada Novog Sada Josip Vlček.

- Mnogo je stvari poboljšano od kako je Miloš Vučević gradonačelnik, najpre u odnosu Grada prema organizacijama, a radi se i na otklanjanju arhitektonskih barijera. Međutim, i dalje postoje problemi o kojima u hodu razgovaramo sa gradonačelnikom koji je shvatio šta znači finansiranje organizacija, koje sada na vreme dobijaju sredstva – naglasio je Josip Vlček. Prijem u Gradskoj kući obogatio je nastup Petre Spasojević, učenice Muzičke škole ''Isidor Bajić'', u klasi profesorke Ane Frlin. Petra je učenica sedmog razreda osnovne škole, a u muzičkoj školi jedna je od najuspešnijih, osvaja prve nagrade na brojnim takmičenjima.

Gradska uprava za socijalnu i dečju zaštitu, u okviru obeležavanja 3. decembra, organizuje i koncert ansambla Kredarica sa gostima, u sredu 5. decembra u 11 časova u amfiteatru Spensa. Takođe, informativni panoi devet udruženja koja realizuju programe od posebnog interesa iz oblasti socijalne zaštite biće postavljeni u izložbenom prostoru Sportskog i poslovnog centra Vojvodina.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Novosadska racija izmena trase autobusa servisne informacije novi sad novosađanin isključenje vode horoskopski znaci sremska kamenica bez vode elektrovojvodina obeležavanje novosadske racije astrologija betanija novosadsko porodilište zdravlje bebe sahrane novi sad zodijak horoskop dnevni horoskop isključenja Spens gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević isključenja struje klinika za ginekologiju i akušerstvo novorođenčad raspored sahrana i ispraćaja saveti raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija jkp lisje